ΚΟΣΜΟΣ

Για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Η Άγκυρα ζητά εξηγήσεις από τον Αμερικανό Πρέσβη!

Έντονη διαμάχη μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ έχει δημιουργήσει τις τελευταίες ώρες η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, με την Άγκυρα να καλεί τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Τουρκία να δώσει εξηγήσεις γι' αυτό το ψήφισμα, το οποίο παράλληλα ζητά και την επιβολή κυρώσεων για τη στρατιωτική εισβολή στη Συρία, μετέδωσε το Anadolu.

Το κρατικό πρακτορείο ανέφερε ότι ο πρεσβευτής Ντέιβιντ Σάτερφιλντ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών.

Το ψήφισμα που αναγνωρίζει τις μαζικές σφαγές των Αρμενίων ως γενοκτονία εγκρίθηκε χθες από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων με 405 ψήφους υπέρ έναντι 11 κατά. Πρόκειται για μια απόφαση με συμβολικό, αλλά ιστορικό χαρακτήρα, η οποία θεωρείτο βέβαιο ότι θα αναζωπυρώσει την ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Άγκυρα.

Ήδη από χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλού Τσαβούσογλου σε ανάρτησή του στο Twitter υποστήριξε ότι η Τουρκία απέτρεψε ένα «μεγάλο παιγνίδι» με την εισβολή της στη βορειοανατολική Συρία - χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις - ενώ έκρινε πως η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων είχε στόχο να παρθεί «εκδίκηση» για αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.