ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοσιαλιστική Διεθνής για την τουρκική εισβολή

«Η μονομερής στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, απειλή για τη σταθερότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα»

«Η Σοσιαλιστική Διεθνής εκφράζει την ανησυχία της για τις πιθανές επιπτώσεις της μονομερούς Τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βορειοανατολική Συρία, που βάζει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της περιοχής, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία», αναφέρει η ανακοίνωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με αφορμή την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία.

«Κάθε κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη βορειοανατολική Συρία θα έχει οδυνηρές συνέπειες, λόγω της αύξησης της βίας και της πιθανής μετακίνησης εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που διαμένουν στην περιοχή. Απειλείται δε η δυνατότητα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε όσους βασίζονται σε αυτή τη στήριξη, σε όσους έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και σε διαμένοντας σε προσφυγικούς καταυλισμούς.

Άλλες συνέπειες της απερίσκεπτης στρατιωτικής επέμβασης στη βόρεια Συρία, περιλαμβάνουν την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα και την πιθανή ανάκαμψη της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS. Η πρόωρη απόσυρση των συμμαχικών δυνάμεων από τη βορειοανατολική Συρία αφήνει τις Κουρδικές και άλλες δυνάμεις που για χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, ευάλωτες απέναντι σε μία τέτοια ανάκαμψη του ISIS.

Η Σοσιαλιστική Διεθνής επαναλαμβάνει την σταθερή υποστήριξη της προς τους Κούρδους της Συρίας, που είναι σταθερά στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία και έχουν δημιουργήσει ένα φιλόξενο περιβάλλον για τους πρόσφυγες. Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να εγκαταλείψει τους Κούρδους της Συρίας και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις που μετρούν μέχρι σήμερα 11.000 νεκρούς μαχόμενοι ενάντια στο ISIS.

Οι λεπτές ισορροπίες στη βορειοανατολική Συρία απαιτούν συγκράτηση από όλους τους εμπλεκόμενους, για να αποφευχθεί κλιμάκωση της βίας, περαιτέρω αιματοχυσία και μία νέα κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων», επισημαίνει η ανακοίνωση-καταγγελία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την τουρκική εισβολή στη Συρία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.