ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όποιος θέλει να γίνουμε παρακλάδι του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ, να το πει...

Ίδια η πολιτική Μητσοτάκη και Τσίπρα σε κομβικά ζητήματα

Το ρεπορτάζ του Matrix24.gr επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο χθες η Χαριλάου Τρικούπη. Για του λόγου το αληθές, ήταν η ίδια η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, που υποστήριξε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι «ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί την ίδια πολιτική με τον κ. Τσίπρα», εξηγώντας τρόπον τινά και τη στάση του κόμματός της να ασκεί κριτική και στα δύο μεγάλα κόμματα ταυτόχρονα.

«Υπάρχουν κομβικά ζητήματα κεντρικής πολιτικής, στα οποία ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί την ίδια πολιτική με τον κ. Τσίπρα», είπε αναφερόμενη ενδεικτικά στα πρωτογενή πλεονάσματα και το Υπερταμείο. «Ο κ. Τσίπρας τσάκισε και σχεδόν εξαφάνισε τη μεσαία τάξη. Οι μποναμάδες από τα πρωτογενή πλεονάσματα θα τελειώσουν. Θα έπρεπε να διεκδικήσει η κυβέρνηση τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να δημιουργήσουμε ένα εσωτερικό μέτωπο. Προσπαθώ να τους βάλω σε ένα τραπέζι. Όπως και για την ψήφο των αποδήμων, που τους βάλαμε στο ίδιο τραπέζι, και τώρα θέλουν να φύγουν. Το 3,5% στα πλεονάσματα είναι θηλιά στην οικονομία και με αυτή τη θηλιά κάθε Κυβέρνηση θα είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει την πολιτική της υπερφορολόγησης. Είναι ημίμετρα αυτά της ΝΔ που συντηρούν το πρόβλημα. Εμείς φωνάζουμε ότι αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη. Αν δεν αλλάξει αυτός ο στόχος του 3,5% θα σερνόμαστε και η ανάπτυξη θα είναι αναιμική», είπε, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να αλλάξει και ο ρόλος του Υπερταμείου, προκειμένου να μην είναι στον απόλυτο έλεγχο των δανειστών με μόνο στόχο την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Ερωτηθείσα πάντως για τα εσωκομματικά του Κινήματος Αλλαγής και τυχόν φιλοδοξίες στελεχών του κόμματος να τη διαδεχθούν, η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε πάσες τέτοιου είδους φιλοδοξίες ως θεμιτές, και θύμισε με νόημα ότι οι εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής είναι προγραμματισμένες για το 2021. Υποστήριξε τέλος ότι η απόφαση του Κινήματος Αλλαγής για αυτόνομη πορεία είναι ομόφωνη και πως κανείς δεν την αμφισβήτησε στα όργανα του κόμματος. Προκάλεσε μάλιστα όποιον θέλει το Κίνημα Αλλαγής να γίνει παρακλάδι του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ «να έρθει να το πει»...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.