Neo

«Κατεβάζει» στη Βουλή... «νομοσχέδιο ΚΚΕ»!

Ο Neo είχε εγκαίρως και εγκύρως ενημερώσει τους αναγνώστες του πως τα μαθηματικά της Βουλής για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού καθιστούν το ΚΚΕ ρυθμιστή των εξελίξεων, αφού το άθροισμα των βουλευτών του Περισσού με εκείνους της Κουμουνδούρου μας κάνουν 101: άρα, αν το ΚΚΕ πει «όχι», τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί λέγοντας «όχι» να τινάξει στον αέρα τους σχεδιασμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφ’ ης στιγμής η διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού απαιτεί πλειοψηφία 200 βουλευτών.

Ο Περισσός, λοιπόν, είναι ρυθμιστής και το... απολαμβάνει: μάλιστα, είναι το κόμμα με τις μικρότερες δυνατές μετατοπίσεις από την αρχή της διακομματικής συζήτησης, αφού το μόνο που έχει προσθέσει στην αρχική του «γραμμή» είναι να κατοχυρωθούν συνταγματικά με την αναθεώρηση του άρθρου 54 οι όποιες ασφαλιστικές δικλίδες τελικώς συμφωνηθούν: κατά τα λοιπά, ο Περισσός κατάφερε να... φέρει στα νερά την Κουμουνδούρου, κάνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρήσει ως προς το να προσμετράται η ψήφος των αποδήμων στο γενικό εκλογικό αποτέλεσμα. Επίσης, «έκοψε» την επιστολική ψήφο, που διακαώς ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος. Συν τοις άλλοις, «πέρασε» στην κυβερνητική πρόταση, το ανώτατο όριο απουσίας 30 ετών από την Ελλάδα, αλλά και την προϋπόθεση ενεργού ΑΦΜ ως ασφαλιστικές δικλίδες για τους συμμετέχοντες στη διαδικασία.

Μάλιστα, το ΚΚΕ κατάφερε να «περάσει» στην κυβέρνηση άλλη μία «κόκκινη γραμμή» του: ενώ η κυβέρνηση ήθελε να μην ισχύσει αναδρομικά το ανώτατα όριο απουσίας από τη χώρα, ο Περισσός διαφώνησε ώστε να μην ανοίξει η πόρτα για να αποκτήσουν ιθαγένεια ομογενείς τρίτης και τέταρτης γενιάς, βάσει δικαίου του αίματος. Κατά συνέπεια, αν τελικώς τα βρουν στην διακομματική επιτροπή, τότε πριν τα Χριστούγεννα θα έρθει στη Βουλή νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, αφού πρώτα θα έχει ολοκληρωθεί η συμπερίληψη των «ασφαλιστικών δικλίδων» στο Σύνταγμα. Και, μπορεί το νομοσχέδιο αυτό να το φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ, όμως στην ούγια θα γράφει... Περισσός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.