ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εν όψει της κατάρτισης νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ

Κεραμέως: «Προσχηματικό ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο στη Βουλή»

«Προσχηματικό» χαρακτήρισε το ενδιαφέρον των Νίκο Φίλη και Μερόπη Τζούφη για διάλογο στη Βουλή, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απαντώντας στους τομεάρχες Παιδείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας, σχετικά με την απάντηση των κ.κ. Φίλη και Τζούφη στην πρόσκληση της κ. Κεραμέως για διάλογο εν όψει της κατάρτισης νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ, έχει ως εξής:

«Το προσχηματικό ενδιαφέρον των κ.κ. Φίλη και Τζούφη για διάλογο στη Βουλή αποδείχθηκε με τον πιο εύληπτο τρόπο: την απουσία αμφοτέρων από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση των διατάξεων για τις επιπλέον πιστώσεις και την επιλογή των σημαιοφόρων.

Ευτυχώς, άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν πιο συνεπή και σαφή στάση ως προς τη διάθεση διαλόγου, όπως το ΚΙΝΑΛ, που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκλησή μας και προγραμματίστηκε ήδη συνάντηση.

Ελπίζουμε οι κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσουν πίσω τους την επικοινωνιακή αντιπαράθεση και να ανταποκριθούν ομοίως στην πρόσκλησή μας για ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο. Σημειωτέον ότι με αυτόν τον τρόπο, επιπλέον του κοινοβουλευτικού διαλόγου, επεκτείνουμε αυτόν και εκτός Βουλής, σε προπαρασκευαστικό της νομοθεσίας επίπεδο.

Όσο για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους σημαιοφόρους, έγινε κατανοητό σε όλους όσοι παρίσταντο σήμερα στη συζήτηση στη Βουλή: Η απόφαση ήταν τόσο "κόλαφος" για τη Νέα Δημοκρατία, που δεν έκρινε επουδενί τη συνταγματικότητα της ρύθμισης επιλογής σημαιοφόρων βάσει επίδοσης - και δεν θα μπορούσε άλλωστε καθότι αυτή δεν έχει ακόμη ψηφιστεί. Αυτό που έκρινε είναι ότι δεν ήταν αντισυνταγματική η επιλογή βάσει κλήρωσης. Εμείς δεν ισχυριστήκαμε ότι η ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντισυνταγματική. Εκφράσαμε την ιδεολογική αντίθεση σε αυτήν, και προχωρήσαμε σε ρύθμιση για την επιλογή σημαιοφόρων βάσει επίδοσης».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.