ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

Βλέποντας τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό, με τις επιτάξεις και τα ΜΑΤ στα νησιά, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι η πολιτική, πέραν των άλλων -πολλών, είναι η αλήθεια- χαρακτηρισμών που της έχουν αποδοθεί, είναι και η ικανότητα διαχείρισης του αβδηρητισμού και της ...λακαμίας.

Neo

«Λίφτινγκ» της ευρωτουρκικής συμφωνίας από τον Μαργαρίτη

Μπορεί οι επίτροποι να συμπεριφέρονται ως υπουργοί της ΕΕ και να μην δρουν βάσει εθνικών συμφερόντων των πατρίδων τους, ωστόσο στην περίπτωση του Μαργαρίτη Σχοινά αυτά ταυτίζονται. Βλέπετε, η διαχείριση του προσφυγικού είναι ένα θέμα που αν «καίει» γενικώς την Ευρώπη μία φορά, τότε... «καίει» την Ελλάδα εκατό.

Στο πλαίσιο αυτό, το Μαξίμου είναι ήδη ενήμερο ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς, τώρα που ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του, θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να εκσυγχρονιστεί και να βελτιωθεί η «συμφωνία» μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας για το προσφυγικό.

Ο Σχοινάς, εξάλλου, βρίσκεται ήδη σε ανοιχτή γραμμή με Βρυξέλλες, Ρώμη, Βερολίνο, Παρίσι και Αθήνα και έχει αναλάβει να προετοιμάσει κατάλληλα το διπλωματικό περιβάλλον, ώστε να συμφωνηθούν από κοινού βελτιωτικές παρεμβάσεις στην συγκεκριμένη συμφωνία.

Παρεμβάσεις που, αν πετύχουν, τότε μπορεί να διευκολύνουν την κατάσταση και στο εσωτερικό της χώρας, τώρα που καθίσταται σαφές ότι για το προσφυγικό δεν έφταιγε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, αλλά αυτό αποτελεί πρόβλημα που... ήρθε για να μείνει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.