ΚΟΣΜΟΣ

Μίλησε για την χθεσινή αιματηρή επίθεση

Μέρκελ: Πρέπει να πολεμήσουμε τα εγκλήματα μίσους

Η Γερμανία πρέπει να καταστείλει το μίσος, τη βία και την έχθρα, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, μία ημέρα αφότου ένας ένοπλος επιτέθηκε σε μια συναγωγή και σκότωσε δύο ανθρώπους.

Θα μπορούσαν να είχαν υπάρξει πολλά περισσότερα θύματα, αν ο φερόμενος ως δράστης, ο Γερμανός πολίτης Στέφαν Μπ., είχε παραβιάσει τις πύλες της συναγωγής στην πόλη Χάλε της ανατολικής Γερμανίας, είπε η Μέρκελ.

«Είμαι κι εγώ, όπως εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία, σοκαρισμένη και αποκαρδιωμένη από το έγκλημα που διαπράχθηκε χθες στη Χάλε», δήλωσε η Μέρκελ καταχειροκροτούμενη κατά την ομιλία της στο συνέδριο ενός συνδικάτου στη Νυρεμβέργη.

«Όλοι γνωρίζουμε πως αποφύγαμε παρά λίγο μια τρομερή επίθεση εναντίον των ανθρώπων στη συναγωγή», πρόσθεσε. «Θα μπορούσαν να είχαν υπάρξει πολύ περισσότερα θύματα».

«Είμαστε ευτυχείς για κάθε συναγωγή, για κάθε εβραϊκή κοινότητα και για όλες τις ζωές των Εβραίων στη χώρα μας», είπε η Μέρκελ.

«Αυτό σημαίνει... πως οι εκπρόσωποι του κράτους πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα του κράτους προκειμένου να καταστείλουν το μίσος, τη βία και την έχθρα εναντίον ανθρώπων».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ είχε επισκεφθεί τη συναγωγή και είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους: «Σήμερα είναι μια ημέρα ντροπής... Μας προκαλεί φρίκη το γεγονός ότι μια επίθεση πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας, μια χώρα με αυτή την ιστορία».

«Είμαι απολύτως σίγουρος ότι η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας στη Γερμανία επιθυμεί η ζωή των Εβραίων να είναι μέρος αυτής της χώρας», είπε ο Σταϊνμάιερ. «Πρέπει να προστατεύσουμε τη ζωή των Εβραίων», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.