ΕΛΛΑΔΑ

Αυριο Τρίτη και μεθαύριοΤετάρτη

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Σαρανταοκτάωρη απεργία και μηχανοκίνητη πορεία

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων, επιδεινώνοντας το ήδη υπαρκτό πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων, λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά διάταξης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, την Τετάρτη στις 10 το πρωί. Στα μεγάλα αστικά κέντρα και ιδίως στο κέντρο της Αθήνας είναι εμφανή τα προβλήματα με τους ξέχειλους κάδους, καθώς το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απείχαν από υπερωριακή απασχόληση, ενώ σήμερα έβαλαν λουκέτο στα αμαξοστάσια των δήμων.

Αρκετοί δήμοι απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να μην βγάλουν σκουπίδια στους δρόμους για να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Κόκκινο πανί για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ αποτελεί το άρθρο 179 του νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.

Συνάντηση με τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας,  συναντήθηκε σήμερα με την αντιπροσωπεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Ν. Τράκας έθεσε υπόψη του ΚΚΕ το βασικό αίτημα της Ομοσπονδίας για απόσυρση του "αναπτυξιακού πολυμονοσχεδίου" και κυρίως του αρ. 179, με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει τη δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να ιδιωτικοποιηθούν οι τομείς καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού".

Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ "στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ΚΚΕ δίνει καθημερινά τη μάχη, μέσα κι έξω από τη Βουλή, ώστε να μην περάσει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, που δίνει "γην και ύδωρ", νέα προκλητικά προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους και ταυτόχρονα συνθλίβει τις ζωές και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων".

Κάλεσε τα συνδικάτα κι όλους τους εργαζόμενους "να δείξουν τη δύναμή τους, να βγουν στο προσκήνιο του αγώνα, να ακυρώσουν κάθε αντιλαϊκό σχεδιασμό, διεκδικώντας ζωή και δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα".

"Συναντηθήκαμε σήμερα με τον γραμματέα του ΚΚΕ και βάλαμε τα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο. Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση, υπήρξε δέσμευση δική του ότι συμφωνεί μαζί μας και θα δώσει τη μάχη στη βουλή να υποστηρίξει τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλου του Δημοσίου" δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαντα στελέχη του ΚΚΕ Αλέκος Αρβανιτίδης και Νίκος Ρεμπάπης.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.