ΚΟΣΜΟΣ

Χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα

Πούτιν εναντίον Τούνμπεργκ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ακολουθεί τον Ντόναλντ Τραμπ... Και οι δύο ηγέτες υποτιμούν, ο καθένας βέβαια με τον τρόπο του, τη δράση της 16χρονης έφηβης ακτιβίστριας από τη Σουηδία Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Ο Ρώσος πρόεδρος χρησιμοποιώντας αιχμηρή γλώσσα για να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις της 16χρονης, που έχουν οδηγήσει πλήθος κόσμου σε διαμαρτυρίες για την προστασία του περιβάλλοντος, έκανε λόγο για ανενημέρωτη έφηβη, που χειραγωγείται.
Χαρακτήρισε, δε, μη ρεαλιστική την ομιλία της στον ΟΗΕ, όπου η Τούνμπεργκ απαευθυνόμενη προς τους ηγέτες όλου του κόσμου τόνισε: «Κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική μου ηλικία με τα κούφια λόγια σας». Ο Πούτιν, με ειρωνική διάθεση, προέτρεψε την Τούνμπεργκ τα εξής: «Πήγαινε να εξηγήσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες γιατί πρέπει να συνεχίσουν να ζουν στη φτώχεια και να μην είναι σαν τη Σουηδία». «Είναι απαράδεκτο κάποιες ομάδες να εκμεταλλεύονται την Τούνμπεργκ για να πετύχουν τους δικούς τους σκοπούς», συμπλήρωσε, σε συνέδριο για τα ενεργειακά,  ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε γράψει, από την πλευρά του, για την Τούνμπεργκ στο Twitter: «Δείχνει σαν ένα πολύ χαρούμενο νεαρό κορίτσι που ανυπομονεί για ένα λαμπερό και υπέροχο μέλλον. Τι ωραίο θέαμα!»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.