Neo

«Προπομπός» Τσίπρα στους ευρω-Σοσιαλιστές ο Κατρούγκαλος

Ο Neo έχει ενημερώσει τους συνεπείς και μνήμονες αναγνώστες του πως η Κουμουνδούρου έχει ήδη προβεί στις κατάλληλες κινήσεις, προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να συνεχίσει να συμμετέχει στις συνεδριάσεις των Ευρωσοσιαλιστών – και δη στις προπαρασκευαστικές συνόδους των αρχηγών των σοσιαλιστικών κομμάτων, που διεξάγονται κάθε φορά την παραμονή των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ.

Το «deal», λοιπόν, φαίνεται πως έχει κλείσει, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και ηττημένος, παραμένει το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα της Ευρώπης και ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα που ανήκουν στον προοδευτικό χώρο. Μάλιστα, χθες, η σχέση μεταξύ ευρω-Σοσιαλιστών και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι «επισημοποιήθηκε», καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκλήθη στην περιφερειακή διάσκεψη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) στο Βουκουρέστι.

Τον ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, εκπροσώπησε ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος, ευλόγως, δέχθηκε για μία ακόμη φορά με ικανοποίηση τα θετικά σχόλια όλων των παρισταμένων για το πολιτικό θάρρος που επέδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που συμβάλλει στη σταθεροποίηση των Βαλκανίων. Εξάλλου, το βασικό θέμα της περιφερειακής διάσκεψης ήταν η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ μεταξύ άλλων στη διάσκεψη έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του PES Σ. Στάνισεφ, η πρωθυπουργός της Ρουμανίας Β. Ντάντσιλα, οι αντιπρόεδροι των κυβερνήσεων του Μαυροβουνίου Μ. Σίμοβιτς και της Β. Μακεδονίας Ρ. Σεκερίνσκα και πολλοί άλλοι ηγέτες της περιοχής.

Το γεγονός, λοιπόν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκλήθη στην διάσκεψη των Ευρωσοσιαλιστών δείχνει ότι η συγκεκριμένη πολιτική οικογένεια αντιλαμβάνεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως σταθερό συνομιλητή της –και αυτό θα φανεί και την ερχόμενη εβδομάδα, στην προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.