ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι ζήτησε από την ΕΕ η Φώφη Γεννηματά

Προτάσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, που επιμένει ότι δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό, κατέθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Προσυνόδου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος – PES Leaders στις Βρυξέλλες, διαψεύδοντας όσους έσπευσαν να προεξοφλήσουν ένα νέο... ευχολόγιο.

Αποδίδοντας την νέα αύξηση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών στα νησιά του Αιγαίου, στην επιθετική και προκλητική στάση της Τουρκίας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το βάρος μόνη της. Καταγγέλλοντας δε, ότι η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής όπως η Μόρια, επιδεινώνεται, με τα προβλήματα που προκύπτουν να προσβάλουν ως και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι «είναι ώρα να παρέμβουμε ως ΕΕ αποφασιστικά», προτείνοντας τέσσερα συγκεκριμένα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση :

- «Είναι υποχρέωση της ΕΕ να φυλάσσει τα σύνορά της, αναβαθμίζοντας τις δυνάμεις και τα μέσα που υπάρχουν ως τώρα», είπε, ζητώντας άμεση ενίσχυση της συνοριοφυλακής.

- «Να αλλάξουμε την Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας ώστε οι ‘επιστροφές’ των μεταναστών να ισχύουν και για όσους μεταφέρονται στην ενδοχώρα», είπε, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών.

- «Να αποφασιστεί νέα διαδικασία μετεγκατάστασης σε όλες τις χώρες της ΕΕ για τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες, που σήμερα εγκλωβίζονται στην Ελλάδα», συνέχισε.

- «Να επαναφέρουμε το αίτημα για αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνου», κατέληξε, τονίζοντας την ανάγκη όλες οι χώρες μέλη της ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Με τον τρόπο αυτό, το Κίνημα Αλλαγής επέλεξε να στείλει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι έχει θέσεις και στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, συνεχίζοντας την ‘παράδοσή’ του να καταθέτει προτάσεις αντί να ακολουθεί άλλες, αντίπαλών του κομμάτων. Αντίστοιχα, καθώς προηγείται στην κατάθεση των δικών του προτάσεων, ‘ρίχνει το μπαλάκι’ στους πολιτικούς του αντιπάλους να πάρουν θέση για το κατά πόσον συμφωνούν ή διαφωνούν με αυτές, ενώ παράλληλα ‘κλείνει τα στόματα’ όσων μιλούν για ‘παρακολούθημα’ του ενός ή του άλλου μεγάλου κόμματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.