ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στο «Πρακτορείο 104,9 FM»

Ράπτη: «Στον προϋπολογισμό θα περιλαμβάνονται όλες οι ελαφρύνσεις»

«Στον προϋπολογισμό, αυτό που θα περιλαμβάνεται θα είναι όλες οι ελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός. Αυτά είναι ζητήματα, τα οποία θα τα συζητήσει και με τους θεσμούς και συγκεκριμένα τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και τα μέτρα στήριξης για τις νέες οικογένειες. Ειδικότερα, το αφορολόγητο όχι μόνο δεν θα μειωθεί, αλλά θα αυξηθεί κατά 1.000 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο που έχει η οικογένεια. Επίσης, η περίφημη 13η σύνταξη δεν θα περικοπεί το 2020, αλλά θα μετατραπεί σε ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των απόμαχων της εργασίας», υποστήριξε η αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών, Ζωή Ράπτη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM", αναφερόμενη στην κατάθεση σήμερα στη Βουλή του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2020.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κενό το 2020 και την επίτευξη αυτού του δημοσιονομικού στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα το εγγυάται η καλή βάση που έχει δημιουργηθεί το 2019, καθώς και η θετική πορεία για τη ρύθμιση των 120 δόσεων και των εισπράξεων από το ΦΠΑ» επισήμανε η κ. Ράπτη.

Ερωτηθείσα για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (την περασμένη Παρασκευή) και το θέμα των αναδρομικών η κ. Ράπτη είπε πως «θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το τι θα γίνει με τις επιστροφές χρημάτων στους δικαιούχους - εάν προκύψουν επιστροφές - και πώς θα γίνουν αυτές οι επιστροφές, έχοντας στο μυαλό μας ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η δημοσιονομική ισορροπία και οι αντοχές της εθνικής οικονομίας. Εάν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνουν ότι πρέπει να αποδοθούν χρήματα πίσω (...) αυτά θα δοθούν πίσω, είναι δεδομένο».

Επιτυχημένη η επίσκεψη Μ. Πομπέο

Η κ. Ράπτη χαρακτήρισε την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο «πολύ επιτυχημένη», διότι - όπως υπογράμμισε -«ο κ. Πομπέο εκείνο το οποίο δήλωσε κατηγορηματικά είναι ότι η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και ότι σε ενδεχόμενο νέων Ιμίων οι ΗΠΑ θα προστατεύσουν τις βασικές αξίες ενός κυρίαρχου κράτους όπως είναι η Ελλάδα».

«Εκείνο το οποίο επίσης είπε ο κ. Πομπέο που ήταν πολύ σημαντικό και για την ανάπτυξη της χώρας είναι ότι εάν ήμουν επιχειρηματίας σίγουρα θα επένδυα στην Ελλάδα. Αυτή ήταν μια ξεκάθαρη στήριξη που παρείχε σε πολλαπλά επίπεδα (...) Ήταν σαφές και ξεκάθαρο το μήνυμα στην Τουρκία, να μην συνεχίσει τις παράνομες γεωτρήσεις και να μην επιχειρήσει να πραγματοποιήσει κάποια τέτοια κίνηση και στο Καστελόριζο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διεθνοποίηση του μεταναστευτικού

Σχετικά με το μεταναστευτικό και τις κυβερνητικές δράσεις για τη διεθνοποίηση του ζητήματος, η κ. Ράπτη τόνισε ότι «αυτό που θα κάνει ο πρωθυπουργός είναι να αναδείξει το ζήτημα όπως το έχει ήδη κάνει και το κάνει συνεχώς». Και πρόσθεσε: «εάν δεν αποφασίσει η διεθνής κοινότητα να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει ή σε όποιες προβεί στο μέλλον, εάν για παράδειγμα επέμβει στην κυπριακή ΑΟΖ καταλαβαίνουμε ότι θα πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις. Θα πρόκειται για εισβολή σε ξένο κράτος (...) ». Επισήμανε, επίσης, ότι η εξωτερική πολιτική πρέπει να «χαραχθεί με πνεύμα ομοψυχίας».

Άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων

Η κ. Ράπτη σημείωσε ότι «δεν θα υπάρξει καμία αλλοίωση του εκλογικού Σώματος σε ό,τι αφορά τους εκλογικούς καταλόγους» και συμπλήρωσε: «Πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να συζητήσει και με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων σε σχέση με το εκλογικό σύστημα, το οποίο θα υπάρξει για την επόμενη ημέρα και, παράλληλα, σε ό,τι αφορά την ψήφο των αποδήμων θα έρθει στη Βουλή άμεσα - μάλιστα έχει ειπωθεί ότι θα έρθει μέσα στον Οκτώβριο- το νομοσχέδιο με το οποίο να προβλέπεται αναλυτικά το πώς θα ψηφίσουν οι άνθρωποι αυτοί από τον τόπο κατοικίας τους. Ποιοι; Οι Έλληνες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και απλά είτε για λόγους μετανάστευσης πρόσκαιρης με το brain drain που έχει κατακλύσει τη χώρα μας, είτε για άλλους λόγους δεν βρίσκονται στον τόπο κατοικίας τους για να μπορέσουν να ψηφίσουν».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.