ΚΟΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος διαβουλεύσεων του Γιοχάνις με τα κόμματα

Ρουμανία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Λούντοβιτς Όρμπαν

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε από τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, ο επικεφαλής του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PNL) Λούντοβιτς Όρμπαν, έπειτα από την ολοκλήρωση του κύκλου των διαβουλεύσεων, που είχε ο Ρουμάνος Πρόεδρος με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος αναθέτει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε έναν εντολοδόχο πρωθυπουργό, ο οποίος καλείται μέσα σε διάστημα δέκα ημερών να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης για το κυβερνητικό σχήμα και πρόγραμμα, τα οποία εξετάζονται σε κοινή συνεδρίαση Βουλής και Γερουσίας.

"Έχω την τιμή να αναλάβω αυτή την ευθύνη εξ ονόματος του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος και εγγυώμαι ότι θα διαθέσω όλη την εμπειρία, τη γνώση, την ενέργεια που έχω για να υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον" είπε ο κ.'Ορμπαν και προσέθεσε: "Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της διαμόρφωσης της κυβέρνησης - σε μια στιγμή κατά την οποία η χώρα χρειάζεται μια σταθερή και αρμόδια κυβέρνηση - τονίζοντας ότι αυτή ακριβώς η πραγματικότητα καθορίζει τη δημόσια δράση μας. Θα δώσουμε στους Ρουμάνους αυτό που περιμένουν από εμάς, δηλαδή ακεραιότητα και αφοσίωση στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ρουμανία".

Βασικές προτεραιότητες του νέου κυβερνητικού σχήματος, που θα παρουσιαστούν και στην κοινή συνεδρίαση Βουλής και Γερουσίας είναι -σύμφωνα με τον κ. Όρμπαν- η αποκατάσταση των μακροοικονομικών ισορροπιών, η τροποποίηση και βελτιστοποίηση μέτρων που έπληξαν το επιχειρηματικό περιβάλλον, η αγορά εργασίας, καθώς και η ψηφιοποίηση της διοίκησης με στόχο την αύξηση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες.

Ο κ. Όρμπαν επισήμανε ότι τα ονόματα των υπουργών θα ανακοινωθούν σύντομα και οι περισσότεροι θα προέρχονται από το PNL και συμπλήρωσε -στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στον σταθμό Digi 24- ότι ο αριθμός των υπουργείων δεν θα ξεπερνά τα 16.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.