ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα με ψητά μανιτάρια, αρωματικά βότανα και βινεγκρέτ

Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με ψητά μανιτάρια, αρωματικά βότανα και βινεγκρέτ.

Υλικά

Για τη βινεγκρέτ:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 5-6 ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Για τη σαλάτα:

  • 500 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε κομμάτια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σκόνη
  • 4 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Για τη βινεγκρέτ:

Bάζουμε στον κάδο του μούλτι το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το χυμό λεμονιού, τις ελιές, το θυμάρι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία παχύρευστη σάλτσα.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη βινεγκρέτ στην άκρη.

Για τη σαλάτα:

Στη λαμαρίνα του φούρνου αραδιάζουμε τα μανιτάρια.

Ραντίζουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε με τα χέρια να ενωθούν τα υλικά.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά.

Βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνουμε τα μανιτάρια να κρυώσουν.

Σε μία σαλατιέρα βάζουμε τα μανιτάρια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το μάραθο, τη φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.

Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.