ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν αιφνιδιάσαμε κανέναν», λέει η ηγεσία

Συνεχίζονται οι κραδασμοί μετά την προαναγγελία συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

Στον αστερισμό του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και των αντιδράσεων που έχουν ξεσπάσει στον απόηχο της ανακοίνωσης διεξαγωγής του σε ελάχιστο χρόνο και με ‘έκτακτο’ χαρακτήρα, κινείται η Χαριλάου Τρικούπη. Κρίσιμη μάλιστα, θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου του κόμματος, αφού εκεί αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της τόσο η πλευρά της ηγεσίας, όσο και αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη, που χθες άφησε σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας για σειρά επιλογών της, τόσο στην πορεία από την ίδρυση του Κινήματος Αλλαγής μέχρι σήμερα, όσο και στην ανακοίνωση έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στον χρόνο που αποφασίστηκε κατά τη γνώμη του μάλλον αυθαίρετα.

Τα περί ‘αιφνιδιασμού’ των στελεχών πάντως, αρνείται μετά βδεληγμίας η πλευρά της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη. «Θέλουμε να συζητηθούν τα πάντα», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, αναφερόμενος στις δύο κρίσιμες, όσο και αποφασιστικές συνεδριάσεις των πολιτικών οργάνων του κόμματος που έχουν προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα (σήμερα και την Παρασκευή). «Δεν αιφνιδίασε κανέναν η Φώφη Γεννηματά», είπε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και θυμίζοντας με νόημα ότι ο ίδιος έχει πολλάκις στο παρελθόν προαναγγείλει τη διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ως το τέλος του έτους. Υποστήριξε μάλιστα πως η Φώφη Γεννηματά έχει δείξει ότι παίρνει πολύ μεγάλα ρίσκα, ισχυριζόμενος πως και τώρα θα πρέπει όλα τα ζητήματα να μπουν στο ‘τραπέζι’ του συνεδρίου. «Για εμάς το ζήτημα είναι πώς θα προχωρήσει πολιτικά η παράταξη, για την οποία υπάρχει εύλογη αγωνία και ενδιαφέρον από χιλιάδες πολίτες», είπε.

Την ίδια ώρα πάντως, για συνέδριο που γίνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με «διορισμένους συνέδρους», μίλησε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ζητώντας μετ’ επιτάσεως, αν είναι να γίνει συνέδριο ΠΑΣΟΚ, να γίνει με απόλυτο σεβασμό στο καταστατικό και τη θεσμική του συγκρότηση. «Σε ένα συνέδριο τα συζητάμε όλα», είπε με νόημα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι πρωτεύον να πάει το κόμμα σε αλλαγή ηγεσίας, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πρωτεύον να τεθούν όλα τα ζητήματα επί τάπητος. Προανήγγειλε μάλιστα ότι θα θέσει στην ΚΟ του κόμματος σήμερα αυτό που θεωρεί σωστό για το μέλλον της παράταξης, καλώντας όλους τους βουλευτές που ήταν υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν επ’ αυτού, αφού «η κυρία Γεννηματά έχει καταργήσει όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ» και «δεν υπάρχει όργανο να αποφασίσει», όπως χαρακτηριστικά είπε, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.