Neo

Σκόπια: Καταγγελία Παπαδημούλη για την απουσία Βαρβιτσιώτη!

Φαίνεται ότι η κυβίστηση της κυβέρνησης σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών συνεχίζει να πέφτει... δύσπεπτη και βαριά σε διάφορα κυβερνητικά στελέχη: δεν είναι τυχαίο, προφανώς, το γεγονός ότι από μία σπουδαία ημερίδα του περιοδικού Economist που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας (εκεί που μίλησε και ο Αλέξης Τσίπρας) εξαφανίστηκε... αιφνιδίως το όνομα του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, από το επίσημο πρόγραμμα των ομιλητών και των συμμετεχόντων.

Αυτή την αποκάλυψη έκανε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, περισσότεροι από 700 άτομα μετέχουν στην ημερίδα του Economist που διεξάγεται στα Σκόπια, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα που θα βρεθεί στο πρώτο τραπέζι με τον ομόλογό του κατά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ και τον πρώην πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς.

Εξάλλου, στο δεύτερο θα ακολουθήσει ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο πρώην επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Βερχόφστατ και ο αναπλήρωτής πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι.

«Η ελληνική παρουσία είναι πολύ μεγάλη και σε επίπεδο επιχειρήσεων, με επικεφαλής τον Αθ. Σαββάκη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας», συνέχισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αποκαλύπτοντας αμέσως μετά την απουσία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη: «εντυπωσιάζει το γεγονός ότι... έχασε τον δρόμο ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που ενώ στο αρχικό πρόγραμμα περιλαμβανόταν στις συμμετοχές, στο τελικό πρόγραμμα το όνομά του απουσιάζει», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, προσθέτοντας με νόημα πως «γίνεται μία συζήτηση για την ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων και η ελληνική κυβέρνηση είναι απούσα, αλλά είναι παρούσα η ελληνική επιχειρηματικότητα και οι κορυφαίοι της Ευρώπης». «Του χρόνου θα αναγκαστούν να είναι παρόντες», κατέληξε ο Παπαδημούλης, στηλιτεύοντας, πάντως, τους σημερινούς... απόντες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.