ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στον ρ/σ «Alpha 98,9»

Σκουρλέτης: «Απαιτείται νέος εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός»

«Αυτό που απαιτείται αυτή τη στιγμή είναι να πάμε σε έναν νέο εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό», είπε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας τα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στον ραδιόφωνο σταθμό «Alpha 98,9», μιλώντας για τα ΕΛΠΕ, εξέφρασε την ελπίδα «να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι έχουμε μια επιχείρηση η οποία τα τελευταία χρόνια έχει καταγάγει ρεκόρ κερδών. Μετά το 2015. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό συνέπεσε με την αλλαγή της διοίκησης από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης, προσέθεσε ότι «η συμβολή της χρήσης ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ενέργειας είναι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα στο θέμα κλιματική κρίση και κλιματική αλλαγή» και «θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα σε μία εντελώς νέα βάση».

«Υπάρχει ανάγκη να ενσωματώσουμε στην προγραμματική μας πρόταση την "πράσινη" ανάλυση, την οικολογική ανάλυση. Τα θέματα του περιβάλλοντος είναι άρρηκτα δεμένα με το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, ως το αναπτυξιακό μοντέλο που θέλουμε να υιοθετήσει» σημείωσε.

Επεσήμανε επίσης, ότι «οι εξορύξεις δεν σχετίζονται μόνο με την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τη χρήση του ορυκτού προς εκμετάλλευση. Είναι και η ζημιά και οι κίνδυνοι που αναλαμβάνεις όταν κάνεις την έρευνα. Με αβέβαιο αποτέλεσμα». Ανέφερε δε, το «τι μπορεί να σημαίνει και πόσο μπορεί να αντιστρατεύεται τον τουρισμό» η περίπτωση ενός ατυχήματος στις θάλασσες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.