ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ταρτάκια με φέτα, μοτσαρέλα και ντοματίνια

Μία εξαιρετική συνταγή για ταρτάκια με φέτα, μοτσαρέλα και ντοματίνια.

Υλικά

  • 200 ml νερό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο, ανάλατο + επιπλέον για την επάλειψη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το βούτυρο και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το αλάτι.

Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στη ζεστή κατσαρόλα με τα υγρά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και να αρχίσει η ζύμη να φουσκώνει.

Αφαιρούμε τη ζύμη από την κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο.

Ζυμώνουμε λίγο ακόμη.

Υπολογίζουμε τη διάμετρο από μικρές ταρτιέρες και μετράμε 2 εκ. επιπλέον για να κόψουμε τη ζύμη σε  στρόγγυλους δίσκους.

Τοποθετούμε τους δίσκους ζύμης στις μικρές ταρτιέρες, που από πριν έχουμε αλείψει με βούτυρο.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης, που προεξέχουν, και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα των ατομικών σκευών.

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Βγάζουμε από το φούρνο, μοιράζουμε στις ψημένες βάσεις τη φέτα, τη μοτσαρέλα και τοποθετούμε ομοιόμορφα τα ντοματίνια.

Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Βγάζουμε τα ταρτάκια από το φούρνο, γαρνίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.