ΕΛΛΑΔΑ

Θερμή υποδοχή από τον Κυβερνήτη του Ν. Σινά, Χάλιντ Φούντα, στο Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας

Εντυπωσίασαν τα ελληνικά χρώματα στο Ε΄ Φόρουμ για την Ειρήνη Μέσω Θρησκειών, με την επίσημη συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας, στη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώθηκε κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών, καταμεσίς της ερήμου, σε μικρή απόσταση από το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, όπου η Ελλάδα και η Αίγυπτος ήταν οι τιμώμενες χώρες.

Ο Κυβερνήτης του Νοτίου Σινά Χάλιντ Φούντα υποδέχτηκε με θερμά λόγια το ελληνικό παραδοσιακό συγκρότημα της ακριτικής ελληνικής πόλης, τονίζοντας τους θερμούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου και εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του που η Ελλάδα είναι παρούσα στην εκδήλωση αυτή που σκοπό έχει να δείξει ότι η Αίγυπτος είναι μία χώρα φιλόξενη, με μεγάλο πολιτισμό και προπάντων μία χώρα με μεγάλη ασφάλεια.

Από την ελληνική πλευρά, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας κα Χριστίνα Γκόλνα ευχαρίστησε τον κ. Φούντα για τη μεγάλη τιμή και την πρόσκληση στη μεγάλη αυτή διοργάνωση και μίλησε για τα κοινά στοιχεία που συνδέουν τις δύο περιοχές: την Φλώρινα και την Αγία Αικατερίνη, καθώς και οι δύο αποτελούν ορεινές περιοχές, με ανθρώπους φιλόξενους και οι οποίοι αγαπούν την παράδοση του τόπου τους. Μάλιστα, τού προσέφερε ένα αναμνηστικό με δύο περιστέρια, σύμβολα της ειρήνης, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την ειρήνη μέσω θρησκειών στο Σινά.

Στην εκδήλωση αυτή, όπου παραβρέθηκαν υπουργοί της αιγυπτιακής κυβέρνησης και πολλοί πρέσβεις από διάφορες χώρες, οι συμμετέχοντες εντυπωσιάστηκαν από τους μακεδονικούς χορούς με τις ντόπιες παραδοσιακές φορεσιές όσο και με από τους πιο γνωστούς σε όλον τον κόσμο ρυθμούς, με τον κόσμο να ξεσπάει σε χειροκροτήματα στο άκουσμα του «Ζορμπά».

Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού, ο Κυβερνήτης της περιοχής κ. Χάλιντ Φούντα μίλησε για την ανάγκη σύσφιγξης περισσότερο των σχέσεων των δύο λαών, Ελλάδος και Αιγύπτου, με τη μετάφραση από ελληνικά στα αραβικά να κάνει ο Σύμβουλος της Ιεράς Μονής Αντώνης Καζαμίας.

Το γεγονός παρουσίασαν με εκτενή ρεπορτάζ πολλά αιγυπτιακά τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες.

Να σημειωθεί ότι το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας έγινε θερμά δεκτό και από το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, με την τελευταία χθεσινή μέρα της επίσκεψης να λαμβάνει την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού, και να του αφιερώνει στον περίβολο του ξενώνα της Ιεράς Μονάς έναν παραδοσιακό χορό για τον Άγιο Γεώργιο, που τραγούδησαν και χόρεψαν τα ίδια τα μέλη του, με τους 16 χορευτές, παρουσία και του Έλληνα πρέσβη κ. Νικόλαου Γαριλίδη αλλά και άλλων πρέσβεων που εκείνη την ώρα αναχωρούσαν για το αεροδρόμιο της Αγίας Αικατερίνης, σημαίνοντας και τη λήξη των εργασιών και όλων των εκδηλώσεων του Ε΄ Φόρουμ για την Ειρήνη Μέσω Θρησκειών, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.