ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Masters της Σανγκάης

Θρίαμβος για τον Τσιτσιπά, απέκλεισε και τον Τζόκοβιτς!

Ακόμη μία σπουδαία διάκριση, πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής, επικράτησε, έπειτα από μία σπουδαία ανατροπή, του Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης Νόβακ Τζόκοβιτς, με 3-6, 7-5, 6-3, και προκρίθηκε στον ημιτελικό του διεθνούς τουρνουά τένις, Masters της Σανγκάης!

Έτσι, ο Τσιτσιπάς, ο οποίος παρά τα 20 μόλις χρόνια του βρίσκεται στο Νο7 της Παγκόσμιας Κατάταξης, έχει πλέον κερδίσει φέτος και τους τρεις πρώτους κορυφαίους... ΚΑΙ τον Φέντερερ ΚΑΙ τον Ναδάλ ΚΑΙ τον Τζόκοβιτς!

Ο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, μπήκε πολύ δυνατά στο κορτ και αφού προηγήθηκε με 3-0, κατάφερε με κύριο όπλο την παραδειγματική ψυχραιμία, να ξεπεράσει την όποια αντίδραση του Έλληνα πρωταθλητή και να κλείσει το σετ με 6-3.

Γνωρίζοντας ότι δεν έχει τίποτε να χάσει, ο 20χρονος Τσιτσιπάς, άρχισε αποφασιστικά το δεύτερο σετ και προηγήθηκε 2-1, 3-2, 4-3, 5-4 και 6-5. Και μετά από ένα συναρπαστικό 12ο game, ο Έλληνας (Νο 7 στον κόσμο) άσος «έσπασε» το σερβίς του Σέρβου και πήρε το σετ με 7-5.

Ο Τσιτσιπάς είχε επανακτήσει την αυτοσυγκέντρωση του και με «καθαρό» μυαλό, έφερε σε δυσχερή θέση τον κορυφαίο τενίστα του πλανήτη, προηγούμενος με 3-1 game. Κάπου εκεί, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ψυχολογική και η σωματική κόπωση του 37χρονου Τζόκοβιτς, ο οποίος βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-1. Ηταν το σημείο που εκμεταλλεύθηκε, ο «Tsitsifast», προκειμένου να διαχειριστεί με... χειρουργική ψυχραιμία και ακρίβεια το υπόλοιπο του αγώνα και να φθάσει -εκμεταλλευόμενος το σερβίς του- στον θρίαμβο με 6-3.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.