ΚΟΣΜΟΣ

Σώα τα μέλη του πληρώματος

Θρίλερ στην Ερυθρά Θάλασσα: Iρανικό τάνκερ δέχθηκε επίθεση με πυραύλους!

Ακόμη ένα θρίλερ στους θαλάσσιους πετρελαϊκούς δρόμους εκτυλίσσεται εδώ και μερικές ώρες, αφού δύο πύραυλοι έπληξαν το ιρανικό πετρελαιοφόρο Sinopa, προκαλώντας πυρκαγιά στο πλοίο, ενώ έπλεε ανοιχτά του λιμανιού της Τζέντας στην Σαουδική Αραβία, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση του Ιράν.

«Δύο πύραυλοι έπληξαν το ιρανικό πλοίο κοντά στο λιμάνι της Τζέντας στην Σαουδική Αραβία», μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, επικαλούμενη την Ιρανική Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC), η οποία διαχειρίζεται τον στόλο των πετρελαιοφόρων του Ιράν.

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει πορεία στο πετρελαιοφόρο του, μετά την επίθεση που δέχθηκε, όπως μετέδωσε το φοιτητικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν ISNA.

"Βρίσκεται ακόμη στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά θα αλλάξει πορεία (...) Δεν υπήρξε πρόταση για βοήθεια από καμία χώρα", σημείωσε αξιωματούχος της Ιρανικής Εθνικής Εταιρείας Πετρελαιοφόρων, τη δήλωση του οποίου επικαλέστηκε το ISNA.

Υπό έλεγχο έχει τεθεί εξάλλου η πετρελαιοκηλίδα από το πετρέλαιο που διέρρευσε από το πετρελαιοφόρο Sinopa, το οποίο έγινε, σύμφωνα με την Τεχεράνη, στόχος δύο πυραύλων ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα, μετέδωσε παράλληλα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Το τάνκερ υπέστη σοβαρές ζημιές που είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθεί διαρροή πετρελαίου την ώρα που έπλεε σε απόσταση περίπου 96 χιλιομέτρων από το λιμάνι της Τζέντας στην Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

"Η διαρροή πετρελαίου σταμάτησε και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο", πρόσθεσε το IRNA.

Την ίδια ώρα ο Πέμπτος Στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι γνωρίζει τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης για έκρηξη σε ιρανικό πετρελαιοφόρο, αλλά δεν έχει στη διάθεσή του περισσότερες πληροφορίες μέχρι στιγμής.

"Γνωρίζουμε τα δημοσιεύματα, αλλά δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες", δήλωσε εκπρόσωπος του Πέμπτου Στόλου.

"Δύο πύραυλοι έπληξαν το ιρανικό πλοίο κοντά στο λιμάνι της Τζέντας στην Σαουδική Αραβία", μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, επικαλούμενη την Ιρανική Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC), η οποία διαχειρίζεται τον στόλο των πετρελαιοφόρων του Ιράν.

Η ίδια η NIOC αναφέρει ωστόσο στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ότι στο τάνκερ σημειώθηκαν "δύο εκρήξεις" στο κύτος του πλοίου οι οποίες "προκλήθηκαν μάλλον από πυραυλικά πλήγματα".

"Όλα τα μέλη του πληρώματος είναι σώα και αβλαβή", προσθέτει η NIOC στην ανακοίνωσή της, στην οποία διευκρινίζει ότι τα μέλη του πληρώματος προσπαθούν να επισκευάσουν τις ζημιές.

"Δεν υπάρχει πυρκαγιά στο πλοίο", σημειώνει επίσης η κρατική αυτή ιρανική εταιρεία, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα η κρατική τηλεόραση του Ιράν, σύμφωνα με τις οποίες το δεξαμενόπλοιο είχε τυλιχθεί στις φλόγες μετά την έκρηξη.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται εν μέσω της έντασης που ήδη επικρατεί ανάμεσα στο Ιράν και τη Σαουδική Αραβία και τους Αμερικανούς συμμάχους της.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.