ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Τραγανός τηγανητός γαύρος με μυρωδικά και θαλασσινό αλάτι

Μία εξαιρετική συνταγή για τραγανό τηγανητό γαύρο με μυρωδικά και θαλασσινό αλάτι.

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρος
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο
  • ½ κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • 2 φλ. σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 1 κ.σ. αλάτι χοντρό
  • 1 κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • κλωναράκια δεντρολίβανο, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά το γαύρο και τον αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα πλατύ μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιανδρο και τη σκόνη μουστάρδας, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει καλά.

Μόλις ζεσταθεί, αλευρώνουμε το γαύρο, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε, λίγα-λίγα τα ψάρια, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να αρχίζουν να χρυσαφίζουν.

Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα ψάρια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα ψάρια.

Πασπαλίζουμε το γαύρο με μπόλικο χοντρό θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με κλωναράκια δεντρολίβανο και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.