Neo

Βαρεμένος εναντίον όλων για «ακροδεξιά αμπελοφιλοσοφία»

Η τάση ιστορικού αναθεωρητισμού, αλλά και η επίδειξη... πατριωτικών αισθημάτων από μερίδα της ΝΔ και της κυβέρνησης δεν έμεινε ασχολίαστη από τον Γιώργο Βαρεμένο: ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιστράτευσε την έμπνευσή του, προκειμένου να «δέσει» στην ίδια δήλωση τον «εθελοντισμό» της Δόμνας Μιχαηλίδου, το ανιστόρητο μήνυμα της Νίκης Κεραμέως, τις γονυκλισίες Μπογδάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και τις κορόνες Θεοδωρικάκου περί πατριωτισμου.

«Αυτός ο κυβερνητικός θίασος ποικιλιών της ακροδεξιάς αμπελοφιλοσοφίας, από την κα Μιχαηλίδου, που ανακάλυψε στην 28η Οκτωβρίου τη μάχη εναντίον του λαϊκισμού στις παραμονές μάλιστα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ως την κα Κεραμέως, που θέτει σε κίνδυνο το status της κα Λουκά στο δημόσιο βίο, τον γονατιστό κ. Μπογδάνο και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο που δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς πατριωτισμό, αυτοί όλοι ακριβώς παρουσίασαν την καρικατούρα του πατριωτισμού» επισήμανε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας. Παράλληλα, διερωτήθηκε «για ποιον πατριωτισμό, που είναι συνδεδεμένος με την ανάπτυξη, μιλάνε» τα στελέχη της ΝΔ: «Αυτόν που τον μετέτρεψαν σε κοινό προεκλογικό εμπόριο με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα που βλέπουν τα τρένα των προκλήσεων και των ευκαιριών στα Βαλκάνια να περνούν, παριστάνουν τον θεατή, κρύβοντας μάλιστα ο προπαγανδιστικός μηχανισμός τον κ. Μητσοτάκη, για να μην εμφανιστεί ανταγωνιστικός ως προς τον οίστρο των υπουργών του;».

«Ο ψευτοπατριωτισμός επεδίωκε ιστορικά οφέλη (πολιτικά ή άλλα), σε αντίθεση με τον πατριωτισμό που ήταν πάντα συνδεδεμένος με ρίσκα και θυσίες» κατέληξε ο Γιώργος Βαρεμένος, αποδεικνύοντας πως όταν κάποιος θητεύσει επί χρόνια στην δημοσιογραφία, μπορεί να κάνει δηλώσεις που να ξεχωρίζουν και να «βγάζουν τίτλους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.