ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 150 πυρκαγιές στις ανατολικές και δυτικές ακτές

Αυστραλία: Επελαύνει η πύρινη λαίλαπα, δεκάδες σπίτια κάηκαν, εκκενώνονται περιοχές

Η πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία συνεχίζει την επέλασή της, αφήνοντας πίσω της στάχτη... Στα προάστια του Σίδνεϊ έχει φτάσει πλέον το πύρινο μέτωπο στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, ενώ οι καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές είναι ανυπολόγιστες.

Οι αρχές στην Αυστραλία έδωσαν σήμερα εντολή σε κατοίκους και τουρίστες να εγκαταλείψουν τις εστίες και τα καταλύματά τους για να γλιτώσουν από τις φλόγες που τους πλησιάζουν, καθώς οι πυροσβέστες πασχίζουν να θέσουν υπό έλεγχο τις πάνω από 150 πυρκαγιές σε περιοχές χαμηλής βλάστησης στις ανατολικές και τις δυτικές ακτές της χώρας.

Ενώ η πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της νύχτας προσέφερε κάποια ανακούφιση στους πυροσβέστες στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου πρωτεύουσα είναι το Σίδνεϊ, η προσοχή στράφηκε στη βορειότερη πολιτεία του Κουίνσλαντ, όπου πάνω από 80 πυρκαγιές απειλούσαν ζωές και σπίτια.

Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση «άμεσης εγκατάλειψης», που είναι το ανώτατο επίπεδο συναγερμού, για πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων για τη Νούσα, έναν παραθαλάσσιο τουριστικό προορισμό σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων, νότια του Μπρισμπέιν, την πρωτεύουσα του Κουίνσλαντ.

«Αναμένουμε ότι ο κόσμος θα λάβει υπόψη του τις προειδοποιήσεις και θα θέσει σε εφαρμογή τα σχέδια επιβίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς και, εάν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία, τώρα είναι η ώρα να φύγουν», δήλωσε ο Γκρεγκ Κρίστενσεν, δήμαρχος του περιφερειακού συμβουλίου του Σίνικ Ριμ στο Κουίνσλαντ.

«Είναι μια πολύ δύσκολη εποχή», δήλωσε ο Κρίστενσεν σε δημοσιογράφους. «Δεν υπήρχαν στο παρελθόν πυρκαγιές σε χαμηλή βλάστηση όπως αυτές».

Ένα ιδιωτικό ελικόπτερο ρίψης νερού συνετρίβη ενώ επιχειρούσε σε πυρκαγιά δυτικά του Μπρισμπέιν, αν και ο πιλότος γλίτωσε με μικρά τραύματα, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία και η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών στο Κουίνσλαντ.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της αυστραλιανής κυβέρνησης, 13 πυροσβέστες μεταφέρθηκαν τραυματίες σε διάφορα νοσοκομεία, ενώ ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 50 κατοικίες που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρεται σε 16 πύρινα μέτωπα που μαίνονται ανεξέλεγκτα.

Το μόνο θετικό που διαπίστωσαν οι αρχές της Αυστραλίας, ήταν ότι την Τετάρτη δεν εκδηλώθηκαν νέα πύρινα μέτωπα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.