ΕΛΛΑΔΑ

Επικεφαλής της αποστολής ο δρ. Κανάκης

Αλβανία: Στο πλευρό των σεισμόπληκτων και οι «Γιατροί του Κόσμου»

Για την Αλβανία αναχωρεί σήμερα αποστολή των «Γιατρών του Κόσμου» προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό των πληγέντων από τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ, που «βύθισε» στο πένθος τη χώρα.

Όπως αναφέρουν οι «Γιατροί του Κόσμου», «μία έμπειρη ιατρική ομάδα, αναχωρεί σήμερα από την Αθήνα για το Δυρράχιο και τη Θουμάν, για να διερευνήσει τις ανάγκες του πληθυσμού, έτσι ώστε να προσφέρει στοχευμένη ανθρωπιστική βοήθεια». Σε πρώτη φάση οι Γιατροί του Κόσμου θα στείλουν είδη πρώτης ανάγκης - φάρμακα και ιατρικά αναλώσιμα.

«Στο πεδίο θα βρίσκονται και τα ιδρυτικά μέλη των «Γιατρών του Κόσμου», που έδωσαν υπόσταση στην ανθρωπιστική ιατρική στην Ελλάδα. Παρόντες ξανά σε μία ανθρωπιστική κρίση, σε έναν αγώνα ζωής, με στόχο να μη "συντριβούν" άλλες ανθρώπινες υπάρξεις.

Οι «Γιατροί του Κόσμου», μια διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση με πολυετή εμπειρία στην υποστήριξη ευάλωτων πληθυσμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καταφτάνουν όπου υπάρχουν άνθρωποι, όπως πάντα. Επιστρέφουν στα Βαλκάνια για μια ακόμα αποστολή ιατρικής αρωγής. Όπως τότε», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Σημειώνεται ότι επικεφαλής της αποστολής στην Αλβανία είναι ο Δρ. Νικήτας Κανάκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.