ΚΟΣΜΟΣ

«Η Ελλάδα εξόντωνε συστηματικά Τούρκους και μουσουλμάνους»

Άνευ προηγουμένου πρόκληση Τουρκίας: «Δεν ξεχνάμε τις θηριωδίες της Ελλάδας κατά των Οθωμανών»

Η Τουρκία που δυνάστευε την Ελλάδα για σχεδόν 400 χρόνια, η Τουρκία που έχει προκαλέσει δύο γενοκτονίες στην ιστορία της ανθρωπότητας, των Ποντίων και των Αρμενίων, η Τουρκία που εισέβαλε στην Κύπρο και διατηρεί παρανόμως στρατό εισβολής σε μία χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Τουρκία που εισέβαλε στη Συρία και αιματοκύλισε τον κουρδικό λαό σε μία τρίτη ιστορική γενοκτονία, η Τουρκία που αποτελεί μόνιμη πηγή αστάθειας και απειλής στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, η Τουρκία που φυλακίζει τους πολιτικούς αντιπάλους του προέδρου της, η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η ρητορική του οποίου στηρίζεται στην αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, συνέχισε να προκαλεί δίχως... όρια, εξαπολύοντας επισήμως κατηγορίες προς την Ελλάδα για θηριωδίες κατά των Οθωμανών στη διάρκεια της ιστορίας!

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, θέλοντας να απαντήσει στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για τις θέσεις που εξέφρασε στο θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην Ελλάδα, τονίζοντας πως η χώρα μας «συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε εχθρικούς προς την Τουρκία κύκλους και βλέπουμε ότι συνεχίζει να στηρίζει τη στάση τους» και εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

"Διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε εχθρικούς κύκλους προς την Τουρκία και να υποστηρίζει τις εις βάρος της χώρας μας αβάσιμες απόψεις τους και τους ισχυρισμούς τους.

Δεν ξεχάσαμε ποτέ τις θηριωδίες της Ελλάδας προς τους Τούρκους και τους άλλους Οθωμανούς πολίτες κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα εξολόθρευε συστηματικά Τούρκους και Μουσουλμάνους σε αυτή την περιοχή κατά τη διάρκεια της ανεξαρτησίας της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά και έπειτα.

Ακόμη και σήμερα η Ελλάδα εξακολουθεί να υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην τουρκική μειονότητα στη χώρα της και να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές.

Η Τουρκία πιστεύει ότι τα διδάγματα που πρέπει να λαμβάνονται από την ιστορία πρέπει να είναι διδάγματα ειρήνης και αδελφοσύνης κι όχι έχθρας, και οπωσδήποτε να υπάρχει επίγνωση της ιστορικής πραγματικότητας.

Με αυτή την ευκαιρία, υπενθυμίζουμε ότι η στήριξη ενεργειών κατά της χώρας μας δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα. Την καλούμε να είναι υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών και να συμπεριφέρεται πιο υπεύθυνα, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή μας.

Από την άλλη, όσον αφορά στα γεγονότα του 1915, ήδη από την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο πρόεδρός μας, είχε διατυπωθεί σαφώς η στάση της Τουρκίας με τη δήλωσή του στις 23 Απριλίου 2014. Περαιτέρω εξηγήσεις δεν χρειάζονται".

Τουρκικά ΜΜΕ για την επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά της Ελλάδας

Με πηχυαίους τίτλους, εφημερίδες και ενημερωτικές πύλες της Τουρκίας αναφέρονται στην επίθεση που εξαπέλυσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στην Ελλάδα, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην Αρμενία και όσα εκεί δήλωσε για την γενοκτονία Αρμενίων και Ελλήνων. Με ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, επιτίθεται με σφοδρότητα στην Ελλάδα -γενικότερα-, τονίζοντας πως η χώρα μας «συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε εχθρικούς προς την Τουρκία κύκλους και βλέπουμε ότι συνεχίζει να στηρίζει τη στάση τους», αναφερόμενη στην Αρμενία.

«Ο Υπουργός Εξωτερικών αντιδρά στον Πρόεδρο της Ελλάδας» είναι ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος της Ηurriyet. «Ακσόι: Δεν έχουμε ξεχάσει τις αγριότητες που έχει κάνει η Ελλάδα στους Τούρκους» ο τίτλος της Sozcu και του haber7.com. «Σκληρή αντίδραση από την Τουρκία: Ελλάδα δεν έχουμε ξεχάσει τις αγριότητες εναντίον των Τούρκων» ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Takvim. To πρακτορείο Αναντολού έχει τίτλο : «Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Aksoy: Δεν ξεχάσαμε τις ελληνικές φρικαλεότητες στους Τούρκους».

Η εφημερίδα Milliyet γράφει : «Τουρκία προς Ελλάδα : «Θυμόμαστε τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν κατά των Τούρκων». Το .haberturk.com : «Η Τουρκία καταγγέλλει την Ελλάδα», ενώ η STAR «η Τουρκία υπενθυμίζει στην Ελλάδα : Δεν έχουμε ξεχάσει τις αγριότητες κατά των Τούρκων»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.