ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απρόβλεπτος παράγων, η βάση...

Ανοιχτά ‘μέτωπα’ εν όψει συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

Μπορεί η Χαριλάου Τρικούπη να έσπευσε να ξεκαθαρίσει τη θέση της με ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο ‘απαντούσε’ στον Παύλο Γερουλάνο και την πρωτοβουλία του να συλλέξει υπογραφές κάτω από ψήφισμα υπέρ ενός δημοκρατικού συνεδρίου, υπονοώντας πως το επικείμενο συνέδριο δεν είναι τέτοιο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πλέον δεν ανησυχεί.

Όσο και αν είχε προσπαθήσει εξάλλου να κρατήσει ‘χαμηλά’ το θέμα του συνεδρίου και αυτό να περάσει όσο το δυνατόν απαρατήρητο, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ξέρει καλά πως οι διαδικασίες του προσεχούς Σαββατοκύριακου είναι... ‘γκαστρωμένες’, ιδιαιτέρως δεδομένου του κλίματος ‘κινούμενης άμμου’ που έχει δημιουργηθεί και με την εσωστρέφεια να καραδοκεί ακόμα μεγαλύτερη από αυτή που επιχειρήθηκε να νικηθεί. Δεν είναι τυχαία η προειδοποίηση της ηγεσίας στο ενημερωτικό σημείωμα των προηγούμενων ημερών ότι «οι άγονες αντιπαραθέσεις ανοίγουν κερκόπορτα στους αντιπάλους μας», με την οποία θέλησε να ρίξει τους διαφωνούντες στο... φιλότιμο.

Παρ’ όλα αυτά, η Χαριλάου Τρικούπη οδεύει στο έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το Σαββατοκύριακο με όλα τα μέτωπα ανοιχτά. Ο Παύλος Γερουλάνος έχει ήδη καταθέσει ψήφισμα για ‘ανοιχτό, δημοκρατικό, Συνέδριο’ αντί ενός ‘συνεδρίου – παρωδία’, όπως το έχει χαρακτηρίσει και συλλέγει υπογραφές από στελέχη, μέλη, φίλους και συνέδρους του κόμματος. Γρίφος παραμένει ως αυτή την ώρα η στάση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, που θεωρείται ‘νούμερο 2’ του κόμματος, αφού από τη Ρουάντα όπου βρίσκεται (σ.σ. επιστρέφει αύριο) σε αποστολή του Ευρωκοινοβουλίου, είναι εύκολο να κρατά τα χαρτιά του κλειστά. Σε κάθε περίπτωση, φέρεται να μην προτίθεται να θέσει κανένα ζήτημα σε ένα ‘διορισμένο σώμα’ όπως έχει περιγράψει αυτό του συνεδρίου που επίκειται, ωστόσο δεν είναι λίγοι στο περιβάλλον του εκείνοι που τον ωθούν να ακολουθήσει πιο σκληρή γραμμή.

«Νούμερο ένα» απρόβλεπτος παράγων για την Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, παραμένει η στάση της βάσης του ΠΑΣΟΚ, η οποία και αναμένεται να διαφανεί στο συνέδριο μέσα από τη θέση που θα πάρουν οι αντιπρόσωποί της, που είχαν εκλεγεί σύνεδροι στο τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2015. Όσοι εξ αυτών, έμειναν στον χώρο, άλλωστε -αφού πολλοί αποχώρησαν κινούμενοι είτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ είτε προς τη ΝΔ, καταλαμβάνοντας ακόμα και κυβερνητικές θέσεις κάποιοι- διόλου σπάνια εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις αποφάσεις της ηγεσίας και την πορεία του κόμματος, πολλώ δε μάλλον για το μέλλον του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.