ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας-Μητσοτάκης αναγκάστηκαν να... παραιτήσουν τον νεοδιορισθέντα... 80χρονο διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας!

Αντιδράσεις για τους κομματικούς διορισμούς στην Υγεία!

Έντονες αντιδράσεις (ακόμη και μεταξύ «γαλάζιων» στελεχών, όπως αποκάλυψε ο Neo) έχουν προκαλέσει οι επιλογές της κυβέρνησης ανάμεσα στους νέους διοικητές νοσοκομείων που ορίστηκαν από το υπουργείο Υγείας να τοποθετηθούν αρκετοί πολιτευτές και κομματικά πρόσωπα, δίχως ωστόσο να διαθέτουν τα τυπικά προσόντα!

Ένα από τα πρόσωπα που σχολιάστηκε περισσότερο από τον καθένα είναι ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Πατέρας, 80 ετών. Υπήρξε πολιτευτής της ΝΔ, πρώην πολιτευτής του ΛΑΟΣ και των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων. Οι αντιδράσεις στο πρόσωπό του προκλήθηκαν τόσο λόγω της ηλικίας του, όσο και για την έλλειψη τυπικών προσόντων για να διοικήσει ένα νοσοκομείο. Είναι εκπαιδευτικός, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων, πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Λαογραφικού Ομίλου Πιαλείας, μέλος χριστιανικών σωματείων, μέλος του ΔΣ του Α.Ο. Τρικάλων, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων, μέλος συλλόγου φοιτητών στην Αγγλία και μέλος του σωματείου των μεταπτυχιακών σπουδαστών του Πανεπιστημίου του Νταντί στη Σκωτία.

Μάλιστα, μιλώντας σε τοπικό ρ/σ των Τρικάλων (ράδιο Ζυγός) ο κ. Πατέρας ξεκαθάρισε πως θα... κρατήσει τον μισθό του διοικητή και όχι τη σύνταξη που λαμβάνει!

Το 2016 ο κ. Πατέρας είχε αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ και η τότε εκπρόσωπος του κόμματος τον είχε καταγγείλει ότι έφυγε επειδή δεν διορίστηκε διοικητής νοσοκομείου!

Αυτή είναι η δήλωση των ΑΝΕΛ, το 2016:

«Ο πολιτευτής Τρικάλων κ. Κώστας Πατέρας ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το Κίνημα επικαλούμενος προσχηματικά διάφορους λόγους.

Εκείνο που δεν λέει ο κ. Πατέρας είναι ότι ζητούσε να διοριστεί διοικητής νοσοκομείου χωρίς να έχει τα προσόντα.

Παρακαλούνται όσοι από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ επιθυμούν κυβερνητικές θέσεις χωρίς να διαθέτουν τα προσόντα, να αποχωρήσουν».

Όπως αναφέρει το trikalanews.gr ο Κώστας Πατέρας αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός του ως νέου Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας είχε σειρά επαφών.

«Με χαρά αλλά και εμφανή συγκίνηση δέχτηκε τα συγχαρητήρια των πολυάριθμων φίλων του που του εύχονταν καλή θητεία με δύναμη και υγεία στα νέα του καθήκοντα ώστε να φέρει εις πέρας το έργο του με το ήθος και την υπευθυνότητα που τον διακρίνει. Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Πατέρας είχε και εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και τον Υφυπουργό Κοινής Αγροτικής Πολιτικής κ. Κώστα Σκρέκα που εγκαρδίως τον συνεχάρησαν και συμφώνησαν στο να υπάρξει συνεχής και αποτελεσματική συνεργασία προς όφελος της δημόσιας υγείας και όλων ανεξαιρέτως των πολιτών», αναφέρει το δημοσίευμα!

Ποιοι είναι οι νέοι διοικητές

Οι νέοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές επελέγησαν με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεών τους, από την αρμόδια επιτροπή. Σημειώνεται πως στις περιπτώσεις που η θητεία των προηγούμενων διοικήσεων δεν έχει λήξει ακόμα, οι νέοι διοικητές θα αναλάβουν καθήκοντα μετά τη λήξη της θητείας των ήδη υπηρετούντων στις θέσεις αυτές. Δείτε ολόκληρη τη λίστα των νέων διοικητών ΕΔΩ.

Αξίζει, μάλιστα, να θυμίσουμε τη... σταράτη τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προεκλογικά για τις διοικήσεις στα νοσοκομεία της χώρας, αναφέροντας τα εξής: «Μη κοροϊδευόμαστε, δεν χρειάζονται τα νοσοκομεία μας τεχνοκρατικό μάνατζμεντ; Το να φέρεις ένα μάνατζερ από τον ιδιωτικό τομέα να διοικήσει ένα νοσοκομείο είναι μεταφορά τεχνογνωσίας από τον ιδιωτικό τομέα στον δημόσιο. Γιατί είναι κακό αυτό; τι προτιμάει ο κόσμος να διορίζουμε αποτυχημένος βουλευτές στα Νοσοκομεία μας;».

Ιδού τι είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός...

Μετά τις αντιδράσεις ο Κικίλιας «παραίτησε» τον 80χρονο διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας!

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Κωνσταντίνου Πατέρα από τη θέση του διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η αποδοχή της παραίτησης του διοικητή νοσοκομείου Καρδίτσας ήταν κοινή απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Η τοποθέτηση του 80χρονου κ. Πατέρα στη θέση του διοικητική του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ήταν θέμα χρόνου, όπως φάνηκε, η απομάκρυνσή του, η οποία έγινε μέσω της παραίτησής του.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πατέρας ήταν πολιτευτής της ΝΔ, πρώην πολιτευτής του ΛΑΟΣ και των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων.

Είναι εκπαιδευτικός, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων, πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Λαογραφικού Ομίλου Πιαλείας, μέλος χριστιανικών σωματείων, μέλος του ΔΣ του Α.Ο. Τρικάλων, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων, μέλος συλλόγου φοιτητών στην Αγγλία και μέλος του σωματείου των μεταπτυχιακών σπουδαστών του Πανεπιστημίου του Νταντί στη Σκωτία.

Οι αντιδράσεις στο πρόσωπό του προκλήθηκαν τόσο λόγω της ηλικίας του, όσο και για την έλλειψη τυπικών προσόντων για να διοικήσει ένα νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.