ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στην Αθήνα

Απλήρωτες χιλιάδες σχολικές καθαρίστριες

Παράσταση διαμαρτυρίας, λόγω του ότι παραμένουν απλήρωτες για ακόμα μία χρονιά οι σχολικές καθαρίστριες, πραγματοποίησαν χτες το Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά και η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστών - Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Αθήνας, στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ και στο υπουργείο Εσωτερικών.

Χιλιάδες εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων δουλεύουν από την αρχή της χρονιάς χωρίς να έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ, με το καθεστώς των συμβάσεων έργου.

Το Σωματείο αναδεικνύει στο υπόμνημα (που συνυπογράφουν τα κλαδικά Σωματεία Καθαριστριών - Καθαριστών Πειραιά, Λάρισας και Μαγνησίας) τους άθλιους μισθούς, «που βρίσκονται στην πλειοψηφία τους κάτω από 300 ευρώ, καθώς το ύψος τους υπολογίζεται αποκλειστικά με βάση τις σχολικές αίθουσες που καθαρίζονται».

Ακόμα κι αυτοί οι μισθοί πείνας καταβάλλονται με καθυστερήσεις τεσσάρων, πέντε και έξι μηνών, οι εργαζόμενοι γίνονται «μπαλάκι» ανάμεσα στα υπουργεία, ενώ ακόμα δεν έχει υπογραφεί η ΚΥΑ από την κυβέρνηση.

Τα σωματεία διεκδικούν την άμεση μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών σε όλα τα σχολεία, με πλήρη απασχόληση, αλλά και την αναγνώριση αναδρομικής ισχύος όσον αφορά τα ΒΑΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.