ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δείτε τις επικές «μάχες» της... μισής 4ης Αγωνιστικής

Champions League: Πράματα και θάματα στο Τσέλσι-Άγιαξ, ματσάρα που θα μείνει στην ιστορία!

Στο πάνθεον της ιστορίας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου πιθανότατα περνάει η ΕΠΙΚΗ χθεσινοβραδινή αναμέτρηση της Τσέλσι με τον Άγιαξ, για την 4η Αγωνιστική του Champions League, καθώς με κάτι τέτοιες... ματσάρες έχει "χτιστεί" -δικαίως- ο "μύθος" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Και πως όχι, άλλωστε, όταν στο Λονδίνο ο εκπληκτικός Άγιαξ προηγήθηκε με 4-1 στην έδρα της Τσέλσι, αλλά ο υγιεινός περίπατος μετατράπηκε σε ένα ιστορικό θρίλερ, καθώς στο 74' το σκορ είχε γίνει 4-4, με τη φάση του 70ου λεπτού, η οποία "σημάδεψε" την αναμέτρηση, να μένει για πάντα στην ιστορία... Δύο μαζεμένες αποβολές υπέρ της Τσέλσι στην ίδια φάση, με την ομάδα του Λάμπαρντ να κερδίζει πέναλτι και τον Ιταλό διαιτητή Ρόκι πέραν αυτής της απόφασης να αποβάλει ταυτόχρονα δύο παίκτες των Ολλανδών, τον Μπλιντ για τάκλιν στην αρχή της φάσης και τον Φέλτμαν για χέρι με την μπάλα να έχει πορεία προς την εστία, μέσω VAR!

Η Τσέλσι στο 79' έφτασε και στο 5-4, αλλά η ολική ανατροπή δεν έγινε ποτέ, καθώς το γκολ ακυρώθηκε και πάλι μέσω VAR για χέρι στην αρχή της φάσης!

Η ολική ανατροπή όμως έγινε στο Ντορτμουντ, σε ακόμη μία απίστευτη "μονομαχία" που καθήλωσε τους ποδοσφαιρόφιλους, εκεί όπου η Ίντερ προηγήθηκε με 0-2 στο ημίχρονο, αλλά η Μπορούσια μέσα σε 20 λεπτά έκανε μία από τις ανατροπές της χρονιάς, επικρατώντας με 3-2.

Η Λίβερπουλ, με το μυαλό στη Σίτι, νίκησε δύσκολα την Γκένκ, ενώ η Νάπολι έμεινε στο 1-1 με την Σάλτσμπουργκ, αποτέλεσμα που έφερε γκρίνια στις τάξεις της.

Γκρίνια είχε και η Μπαρτσελόνα από τους φίλους της ομάδας, αφού έπειτα από μία μετριότατη εμφάνιση, έμεινε στο 0-0 με την Σλάβια Πράγας, στο Καμπ Νόου.

Η Λιόν «καθάρισε» τη Μπενφίκα κι ελπίζει σε πρόκριση στον 7ο όμιλο, ενώ έχει πλέον το ξεκάθαρο προβάδισμα για την 3η θέση.

5ος όμιλος

Λίβερπουλ-Γκενκ 2-1

Η Λίβερπουλ συνέχισε ακάθεκτη και στο Champions League, επικράτησε 2-1 της Γκενκ και βρέθηκε στην κορυφή του 5ου Ομίλου.

Οι Reds μετά την τεσσάρα στο Βέλγιο, έπαιξαν όσο χρειάστηκε και πήραν το τρίποντο που τους έδωσε την ευκαιρία να κάνουν το τεράστιο βήμα για την πρωτιά.
Παράλληλα, έκαναν εξαιρετική διαχείριση ενόψει του ντέρμπι με τη Σίτι για την Premier League. Μάλιστα, οι Κόκκινοι έμειναν 24ο διαδοχικό ευρωπαϊκό ματς αήττητοι, μιας και η τελευταία ήττα χάνεται τον Οκτώβριο του 2014 (0-3 από τη Ρεάλ Μαδρίτης). Στο 14ο λεπτό ο Βαϊνάλντουμ άνοιξε το σκορ, ωστόσο, ο Σαματά από ασίστ του Χάινεν πέτυχε το 1-1.

Ο Τσάμπερλεϊν ήταν ο κορυφαίος του ματς και στο 53' με εντυπωσιακό τρόπο διαμόρφωσε το 2-1. Μάλιστα, ήταν το 4ο γκολ του στα ισάριθμα τελευταία, όσα είχε πετύχει στα προηγούμενα 45!

​Λίβερπουλ: Αλισον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Μίλνερ, Κεϊτά (74΄Ρόμπερτσον), Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (75' Μανέ), Σαλάχ, Οριγκί (89' Φιρμίνο).
Γκενκ: Κούκε, Κουέστα, Ντεβάστ, Λουκούμι, Ντε Νόρε (85' Ονουάτσου), Μέλε, Μπέργκε, Χροσόφσκι (85' Μπονγκοντά), Χέινεν, Iτο (68' Ντονγκαλά), Σαμάτα.

Νάπολι-Σάλτσμπουργκ 1-1

Στην Αυστρία έκανε βήμα πρωτιάς, ωστόσο στο Σαν Πάολο ήρθε το... χαρακίρι! Οι Ναπολιτάνοι παραχώρησαν εντός έδρας ισοπαλία 1-1 στη Zάλτσμπουργκ και βρέθηκαν στο -1 από τη Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Αντσελότι είχε ευκαιρίες, όχι όμως ουσία, ενώ είδε τον απίθανο Χάαλαντ να σπάει ακόμα ένα ρεκόρ. Στο 11' ο Νορβηγός ευστόχησε σε πέναλτι και έφτασε τα 7 γκολ σε μόλις 207 αγωνιστικά λεπτά στο Champions League.
Μάλιστα, έγινε ο πέμπτος στην ιστορία του θεσμού που βρίσκει δίχτυα και στις τέσσερις πρώτες εμφανίσεις του στ' αστέρια (Ζε Κάρλος, Ντελ Πιέρο, Ντιέγκο Κόστα, Μπραΐμι).
Οι Ναπολιτάνοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα με γκολ του Λοζάνο στο 43' από πάσα του Ινσίνιε. Ο τελευταίος όπως και ο Μίλικ είχαν φάσεις, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της νίκης. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Κώνστας Μανωλάς έμεινε στον πάγκο της ομάδας.

Νάπολι: Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Μαξίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρούι (46' Λουπέρτο), Καγεχόν, Ζιελίνσκι, Φαμπιάν Ρουίθ, Ινσίνιε, Μέρτενς (73' Μίλικ), Λοσάνο (86' Γιορέντε).
Ζάλτσμπουργκ: Κορονέλ, Κρίστενσεν, Ονγκενέ, Πόνγκρατσιτς (46' Μβεπού), Βέμπερ, Ούλμερ, Μιναμίνο (61' Ασιμέρου), Γιουνούζοβιτς, Σομποζλάι, Χουάνγκ, Χάαλαντ (75' Ντάκα).

Βαθμολογία
1.Λίβερπουλ 9β., 10-7 γκολ
2.Νάπολι 8β., 6-3 γκολ
3.Σάλτσμπουργκ 4β., 12-10 γκολ
4.Γκενκ 1β., 4-12 γκολ

6ος όμιλος

Μπαρτσελόνα-Σλάβια Πράγα 0-0

Ντόρτμουντ-Ίντερ 3-2

Οταν ο διαιτητής σφύριζε τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Αντόνιο Κόντε πρέπει να καμάρωνε για όσα έβλεπε από την ομάδα του και ο Μπέπε Μαρότα στα επίσημα πρέπει να έτριβε τα χέρια του, αρχίζοντας τους υπολογισμούς για τα λεφτά από την πρόκριση στους "16" του Champions League.

Γιατί εκείνη τη στιγμή, από το γκολ του εκπληκτικού Λαουτάρο και τη γκολάρα (λόγω ομαδικής συνεργασίας) του Βεσίνο, η Ιντερ ήταν αγκαλιά με την πρόκριση.

Οταν ο διαιτητής σφύριζε τη λήξη του αγώνα, ο Λουσιέν Φαβρ πρέπει να ήταν υπερήφανος για την αντίδραση των παικτών του και ευτυχισμένος, την ώρα που οι Ιταλοί προσπαθούσαν να καταλάβουν τι τους βρήκε.

Με μια επική ανατροπή, η Μπορούσια πάτησε στη 2η θέση και η υπόθεση-πρόκριση σε αυτό τον όμιλο, μετά και τη γκέλα της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Σλάβια Πράγας, θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική...

Η Ίντερ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό σκοράροντας με τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ στο 5' και στο 40' κόντρα στη ροή του αγώνα ήρθε το 0-2 από τον Βεσίνο. Η Ίντερ ήταν αγκαλιά με το διπλό της πρόκρισης, όμως στο δεύτερο ημίχρονο το γήπεδο... έγειρε! Η Ντόρτμουντ μπήκε με απίστευτη ορμή στο β' 45λεπτο και μέσα σε 26 λεπτά έφερε τα πάνω κάτω!

Ο Χακίμι αρχικά μείωσε στο 51' για να έρθει το γκολ της ισοφάρισης από τον Μπραντ στο 64' και να ολοκληρωθεί η επική ανατροπή των Βεστφαλών στο 77' όταν ο Χακίμι με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Χακίμι, Ακανζί, Χούμελς, Σουλτς, Βίτσελ, Βάιγκλ, Σάντσο (82' Πίστσεκ), Μπραντ, Αζάρ (89' Γκερέιρο), Γκέτσε (64' Αλκάθερ).
Ιντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Γοδίν, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Καντρέβα, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Βεσίνο (68' Σένσι), Μπιράγκι (66' Λαζάρο), Λαουτάρο, Λουκάκου (73' Πολιτάνο).

Βαθμολογία
1.Μπαρτσελόνα 8β., 4-2 γκολ
2.Μπορούσια Ντόρτμουντ 7β., 5-4 γκολ
3.Ίντερ 4β., 6-6 γκολ
4.Σλάβια Πράγας 2β., 2-5 γκολ

7ος όμιλος

Ζενίτ-Λειψία 0-2

Λιόν-Μπενφίκα 3-1

Η ανοδική πορεία της Λιόν με τον Ρούντι Γκαρσία στον πάγκο συνεχίστηκε με μεγάλη νίκη με 3-1 επί της Μπενφίκα, που της δίνει πλεονέκτημα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Από το πρώτο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία και βρήκαν το γρήγορο γκολ με τον Άντερσεν μόλις στο 4’!

Ο ρυθμός των λιονέ διακόπηκε μόνο με τον τραυματισμό του Φερέιρα από τον Βλαχοδήμο, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν σοκαρισμένοι και ανήμποροι να αντιδράσουν. Έτσι, στο 33’ ήρθε και το 2-0, με τον Αουάρ να κάνει εκπληκτική προσπάθεια και να δίνει την ασίστ στον Ντεπάι! Η μοναδική καλή στιγμή για την Μπενφίκα ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν ο Τσικίνιο δεν κατάφερε να νικήσει τον Λόπες.

Το παιχνίδι άνοιξε περισσότερο στην επανάληψη, με την είσοδο του Σεφέροβιτς να αποδεικνύεται ευεργετική για τους φιλοξενούμενους. Ο Ελβετός ήταν επικίνδυνος και στο 76’ μείωσε σε 2-1 για να ξαναβάλει τους Λουζιτανούς στο ματς. Χωρίς αποτέλεσμα, όμως, καθώς στο 89’ ο Τραορέ με ωραία προσπάθεια έκανε το τελικό 3-1 για την Λιόν.

Λιόν (Ρούντι Γκαρσία): Λόπες, Κονέ, Ντενάγιερ, Άντερσεν, Ντιμπουά, Τουσάρ, Τιάγκο Μέντες, Αουάρ (91’ Μαρσέλο), Ντεπάι (46’ Κορνέ), Ρεϊνέ-Αντελαΐντ (73’ Τραορέ), Ντεμπελέ
Μπενφίκα (Μπρούνο Λαζ): Βλαχοδήμος, Ταβάρες, Ρουμπέν Ντίας, Φερέιρα (16’ Ζαρντέλ), Γκριμάλντο, Γκάμπριελ, Φλορεντίνο, Σέρβι (73’ Πίτσι), Ζέντσον Φερνάντες (46’ Σεφέροβιτς), Τσικίνιο, Βινίσιους

Βαθμολογία
1.Λειψία 9β., 6-4 γκολ
2.Λιόν 7β., 7-4 γκολ
3.Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 4β., 5-6 γκολ
4.Μπενφίκα 3β., 5-9 γκολ

8ος όμιλος

Τσέλσι-Άγιαξ 4-4

Ελάχιστα δευτερόλεπτα, τρεις στιγμές, μία παράνοια. Αυτό που συνέβη γενικότερα στο “Στάμφορντ Μπριτζ” και ειδικότερα στη φάση του 68', ήταν τρελό, φανταστικό, λατρεία. Οχι σίγουρα για τον Αγιαξ, αλλά αναμφίβολα για την Τσέλσι και όλον τον υπόλοιπο κόσμο (σ.σ.: πέραν βέβαια όσων το είχαν διπλό και ετοιμάζονταν για ταμείο). Ο Αίαντας μέχρι τότε προηγούνταν 2-4 (είχε προηγηθεί και με 1-4) και ξαφνικά είδε να αποβάλονται δύο παίκτες του, να του καταλογίζεται εις βάρος πέναλτι και τελικά το ταμπλό να σταματάει να... γράφει στο εκπληκτικό 4-4.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Στα 105 δευτερόλεπτα ο Αμπραχαμ έβαλε το τρίτο ταχύτερο αυτογκόλ στην ιστορία του Champions League. Στο επόμενο δίλεπτο ισοφάρισε με πέναλτι ο Ζορζίνιο, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν τρομερά εύστοχοι. Τη στιγμή που οι Λονδρέζοι έχαναν άπειρες φάσεις, ο Πρόμες εξ επαφής (20') και ο Κέπα (35') που μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, στο πρόσωπό του και χρεώθηκε αυτογκόλ, έκαναν το 1-3. Το κοντινό πλασέ του Φαν ντε Μπέεκ (55') φάνηκε να ολοκληρώνει το θαύμα του Αγιαξ στο Λονδίνο, μα όπως είπαμε, θα συνέβαιναν απίθανα πράγματα.

Ο Αθπιλικουέτα (63') έδωσε μία ελπίδα στην Τσέλσι, για να φτάσουμε στο 68'. Ο Μπλιντ έκανε φάουλ για κάρτα. Ο διαιτητής άφησε πλεονέκτημα στη φάση και η εξέλιξη ήταν να κάνει πέναλτι ο Φέλτμαν. Αυτό σήμαινε ότι και οι δύο παίκτες του Αγιαξ έπρεπε να δεχτούν κάρτα. Ηταν η δεύτερη για αμφότερους. Ο Ζορζίνιο (71') ευστόχησε στο πέναλτι και από εκεί και μετά έγινε μακελειό...

Το γήπεδο πήρε φωτιά και θα μπορούσαν να έχουν μπει άλλα 3-4 γκολ και στις δύο εστίες. Τελικά ο Τζέιμς (74') έγινε ο νεότερος παίκτης (19 ετών, 332 ημερών) των Μπλε που σκόραρε στον θεσμό και τους χάρισε τον βαθμό ενός επικού fight back. Θα μπορούσαν να πάρουν και το τρίποντο, αλλά σε ακόμα μία τρελή φάση καραμπόλα σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Αθπιλικουέτα. Το φινάλε βρήκε την Τσέλσι να είναι μόλις η δεύτερη ομάδα στον θεσμό που επιστρέφει από μειονέκτημα τριών γκολ (Βέρντερ Βρέμης- Αντερλεχτ το 1993 5-3 από 0-3) και τους δύο της βραδιάς, μαζί με τη Βαλένθια να ισοβαθμούν σε έναν απίθανο όμιλο...

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Ζουμά, Τομόρι, Αθπιλικουέτα, Μάρκος Αλόνσο (46' Τζέιμς), Κόβατσιτς (87' Μπατσουαγί), Ζορζίνιο, Μάουντ (60' Χάντσον-Οντόι), Πούλισιτς, Γουίλιαν, Αμπραχαμ
Αγιαξ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Μπλιντ, Φέλτμαν, Ταλιαφίκο, Μαζραουί, Μαρτίνες, Φαν ντε Μπέεκ, Ζίγιεχ (72' Αλβαρες), Τάντιτς, Πρόμες, Νέρες 72' Σούουρς).

Βαλένθια-Λιλ 4-1

Απόλυτη κερδισμένη της 4ης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο βγήκε η Βαλένθια.

Την ώρα που Τσέλσι και Άγιαξ συνέθεταν ένα έπος στο Στάμφορντ Μπριτζ αλλά μοιράζονταν από έναν βαθμό, οι «νυχτερίδες» έκαναν σπουδαίο άλμα πρόκρισης με περίσσεια στυλ στο «Μεστάγια», επικρατώντας της Λιλ με το επιβλητικό 4-1 χάρη σε ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Η ομάδα του Αλμπέρτ Θελάδες παγιδεύτηκε στην αρχή από τους ικανούς «λιλουά», οι οποίοι σκόραραν πρώτοι με τον Οσιμέν στο 25', όμως κρατούσε δυνάμεις και αποτελεσματικότητα για το δεύτερο ημίχρονο. Τότε, αφού πρώτα ο αρχηγός Ντάνι Παρέχο σκόραρε αλά Πανένκα από την άσπρη βούλα στο 66' σπάζοντας την «γκίνια» του με το πρώτο εύστοχο πέναλτι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από τρεις άστοχες εκτελέσεις, ακολούθησε κρεσέντο με φούρια από το 82' και μετά. Το αυτογκόλ του Σουμαόρο και ο «κεραυνός» από τα τριάντα περίπου μέτρα του Κοντογκμπιά διαμόρφωσαν την εντυπωσιακή νίκη με ανατροπή για τη Βαλένθια, με τον Φεράν Τόρες στις καθυστερήσεις να δίνει διαστάσεις θριάμβου για το 4-1 και να γίνεται ο πρώτος σκόρερ ισπανικής ομάδας γεννημένος μετά το 2000.

Πλέον, η Βαλένθια επωφελήθηκε από την ισοπαλία των έτερων μονομάχων του ομίλου στο Λονδίνο και τους έπιασε στους 7 βαθμούς, μειονεκτώντας προς το παρόν στην διαφορά τερμάτων και την επιθετική συγκομιδή. Οι Ισπανοί κρατούν όμως την τύχη στα χέρια τους από δω και στο εξής αφού την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται την Τσέλσι σε ματς εν πολλοίς «do or die». Από την άλλη πλευρά, η Λιλ αποχαιρέτησε το Champions League κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μένοντας στον έναν βαθμό.

Βαλένθια (Μάρτιν Θελάδες): Σίλεσεν, Γκαράι, Γκάμπριελ, Γκαγιά, Βας, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Τσερίσεβ, Λι, Ροντρίγκο, Μάξι Γκόμες
Λιλ (Κριστόφ Γκαλτιέ): Μαϊνιάν, Φόντε, Σουμαόρο, Τσέλικ, Γκάμπριελ, Μπράνταριτς, Αντρέ, Σουμαρέ, Γιαζίτσι, Ρεμί, Οσιμέν.

Βαθμολογία
1.Άγιαξ 7β., 10-5 γκολ
2.Τσέλσι 7β., 7-6 γκολ
3.Βαλένθια 7β., 6-5 γκολ
4.Λιλ 1β., 3-10 γκολ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.