ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η μοναδική πιθανότητα να τερματίσει δεύτερος

Champions League: Τα σενάρια της 3ης θέσης για τον Ολυμπιακό

Με μόλις δύο αγωνιστικές να απομένουν στη φάση των Ομίλων του Champions League, ο Ολυμπιακός έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στη φάση των «16», αν και αντικειμενικός του στόχος ήταν εξαρχής το «εισιτήριο» για το Europa League, ήτοι η τρίτη θέση...

Μετά τη χθεσινή ήττα με 2-0 από τη Μπάγερν στο Μόναχο και την άνετη επικράτηση της Τότεναμ επί του Ερυθρού Αστέρα, το μόνο σενάριο για πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι το εξής: Να κερδίσει και την Τότεναμ στο Λονδίνο και τον Ερυθρό Αστέρα στο Καραϊσκάκη και την ίδια ώρα η Τότεναμ να χάσει την τελευταία αγωνιστική από την Μπάγερν στο Μόναχο. Σενάριο... τραβηγμένο, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη στον όμιλο και γενικότερα στα τελευταία 12 παιχνίδια του συνολικά στον θεσμό.

Τα σενάρια για την τρίτη θέση

Τα σενάρια για την τρίτη θέση -που εξαρχής ήταν και ο αντικειμενικός στόχος των «ερυθρόλευκων»- είναι πιο εύκολα, αρκεί να μην τα κάνει... πολύπλοκα η Μπάγερν την επόμενη αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» ακόμη και αν χάσουν από την Τότεναμ (αναδείχθηκαν ισόπαλοι στην πρεμιέρα των ομίλων), μπορούν να διεκδικήσουν την τρίτη θέση στην 6η και τελευταία αγωνιστική από τον Ερυθρό Αστέρα και να συνεχίσουν στο Europa League. Αυτό θα γίνει σε περίπτωση που τους κερδίσουν και την προηγούμενη αγωνιστική η Μπάγερν έχει επικρατήσει στη Σερβία.

Σε περίπτωση που το Ερυθρός Αστέρας-Μπάγερν λήξει ισόπαλο και ο Ολυμπιακός ηττηθεί στο Λονδίνο, τότε η διαφορά θα πάει στο +3 για τους Σέρβους και ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί νίκη με δύο τέρματα διαφορά, για να τερματίσει τρίτος στην ισοβαθμία.

Με θετικό αποτέλεσμα στο Λονδίνο φυσικά και ήττα του Αστέρα με τους Βαυαρούς, θα αρκεί μία απλή νίκη. Αν, δε, κερδίσει την Τότεναμ και χάσουν οι Σέρβοι, τότε θα βολευτεί και με ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική για να πάρει το εισιτήριο για το Europa.

Η βαθμολογία (σε 4 ματς):

Μπάγερν 12 (15-4)
Τότεναμ 7 (13-9)
Ερυθρός Αστέρας 3 (3-13)
Ολυμπιακός 1 (5-10)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.