ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Χιλή: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις - Στοιχεία σοκ για την άγρια καταστολη

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και οι κινητοποιήσεις των Χιλιάνων, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας, με τους διαδηλωτές να προσθέτουν στα αιτήματά τους και την καταδίκη της καταστολής.

Διαδηλώσεις σημειώθηκαν τόσο στο κέντρο της πρωτεύουσας Σαντιάγο, όσο και στα προάστιά του, στο Βαλπαραΐσο, την Αντοφαγκάστα, το Αραούκο και την Κονσεπσιόν.

Και σε αυτές τις διαδηλώσεις έγιναν επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής, ενώ στην Αντοφαγκάστα, ένας άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε ομάδα διαδηλωτών πριν κατόπιν τραπεί σε φυγή.

Νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα αναδεικνύουν το μέγεθος της καταστολής από την κυβέρνηση Πινιέρα ενάντια στους διαδηλωτές στη Χιλή. Πέρα από τους 26 δολοφονημένους διαδηλωτές (οι περισσότεροι από πυρά της αστυνομίας και του στρατού), οι Ενώσεις των Γιατρών της Χιλής ανεβάζουν τους τραυματίες με οφθαλμολογικά προβλήματα σε 280, πολλοί και με πλήρη απώλεια της όρασης από το ένα μάτι, αποτέλεσμα χτυπήματος συνήθως με σφαίρες καουτσούκ. Συνολικά οι τραυματίες ξεπερνούν τους 2.700, ενώ οι συλληφθέντες είναι γύρω στους 6.000.

Την ίδια ώρα, η Εισαγγελία της Χιλής έχει καταγράψει περισσότερες από 1.100 καταγγελίες για βασανιστήρια και σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση, καθώς και 70 καταγγελίες σεξουαλικής φύσης που διαπράττονται από δημοσίους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων βιασμών, σεξουαλικής κακοποίησης και απειλών.

Ακόμα και έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, που βρέθηκε στη Χιλή, αναφέρει ότι «τα στρατιωτικά όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο των διαδηλώσεων αδιάκριτα» και ότι «η καταστολή που διαρκεί για ένα μήνα δείχνει τις ευθύνες της διοίκησης στο ανώτερο επίπεδο». Το γεγονός αυτό «γελοιοποιεί την κυβέρνηση Πινιέρα, επειδή όλες οι προσπάθειές του να μειώσει την κοινωνική οργή έχουν καταφέρει μόνο να τροφοδοτήσουν τις διαδηλώσεις».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.