ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται η ένταση και η λαϊκή οργή

Χονγκ Κονγκ: Υπέκυψε 22χρονος φοιτητής που είχε τραυματιστεί σε επεισόδια

Φοιτητής πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ που είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν έπεσε κατά τη διάρκεια επεισοδίων το Σαββατοκύριακο πέθανε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, εν μέσω των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων στο κυριότερο χρηματοοικονομικό κέντρο της Ασίας, εξέλιξη που δίνει το έναυσμα για περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.

Οι υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο 22χρονος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη σήμερα το πρωί. Ο σπουδαστής πληροφορικής είναι ο πρώτος φοιτητής που χάνει τη ζωή του στις ταραχές στην άλλοτε βρετανική αποικία.

Οι νέοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που βγαίνουν στους δρόμους από τον Ιούνιο για να πιέσουν να υπάρξει εκδημοκρατισμός και να αποκρουστεί αυτή που εκλαμβάνουν ως ανάμιξη του Πεκίνου στα εσωτερικά ζητήματα της περιοχής, η οποία έχει ευρεία αυτονομία.

Οι περιστάσεις του τραυματισμού του νεαρού δεν είναι σαφείς. Κατά την αστυνομία, έπεσε από έναν όροφο σε άλλον σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την απώθηση διαδηλωτών σε συνοικία ανατολικά της χερσονήσου Καουλούν.

Μετά τον θάνατο του νεαρού ήδη απευθύνονται καλέσματα σε νέες διαδηλώσεις, εν μέσω κλίματος αγανάκτησης και απέχθειας έναντι της αστυνομίας, που κατηγορείται για χρήση υπέρμετρης βίας στη διάρκεια της σοβαρότερης κρίσης στο Χονγκ Κονγκ τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι κινητοποιήσεις, που άρχισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ένα σχέδιο νόμου που προέβλεπε την έκδοση υπόπτων στην Κίνα -μπήκε στο συρτάρι σύντομα- γενικεύθηκαν σε βαθμό που πλέον χαρακτηρίζονται η πιο σοβαρή πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2012...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.