MEDIA

Δείτε το βίντεο

COSMOTE HISTORY HD: «Το κάλεσμα των μαρμάρων» παρουσιάζει τη διασπορά των ελληνικών αρχαιοτήτων στην Αναγέννηση

Στον τρόπο με τον οποίο ελληνικές αρχαιότητες μεταφέρονταν από τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη μέσω Βενετίας, στην Ευρώπη κατά την περίοδο της Αναγέννησης, είναι αφιερωμένο το δεύτερο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Το κάλεσμα των μαρμάρων» σε παραγωγή COSMOTE TV, για τη διασπορά των ελληνικών αρχαιοτήτων στον δυτικό κόσμο τους τελευταίους πέντε αιώνες.

Ειδικότερα, στο επεισόδιο, παρουσιάζεται η ανάπτυξη του συλλεκτισμού στην Ευρώπη σε μία εποχή που τα ελληνικά έργα τέχνης μεταφέρονταν σε όλες τις δυτικές ευρωπαϊκές χώρες, φτάνοντας ως τη Βρετανία. «Το κάλεσμα των μαρμάρων» ταξιδεύει στην Κρήτη και τη Βενετία και παρουσιάζει την ελληνική συλλογή αγαλμάτων του κόμη του Αρούντελ, η οποία αποτελεί έως σήμερα, τον αρχαιολογικό πυρήνα του πρώτου μουσείου της Μ. Βρετανίας, του Ashmolean Museum στην Οξφόρδη (Τρίτη 12/11, 22.00, COSMOTE HISTORY HD).

Επίσης, με αφορμή ένα χρυσοΰφαντο πανί από τους βασιλικούς τάφους στις Αιγές και ένα μικρό κομμάτι λινού υφάσματος από μια νεκρική πυρά στην Ελεύθερνα, το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ σε παραγωγή COSMOTE TV «Ο κώδικας της τέχνης» θέτει στο μικροσκόπιο το ύφασμα, ως μέσο διήγησης συναρπαστικών ιστοριών, αλλά και ως μέσο αποκωδικοποίησης αντιλήψεων διαφόρων εποχών. Μέσα από μια σειρά έργων που ανήκουν σε μια άγνωστη πτυχή της καλλιτεχνικής παραγωγής, το επεισόδιο επιδιώκει να μεταδώσει στο κοινό την αίσθηση της απτικής επαφής με τα αντικείμενα, ενώ κεντρική θέση κατέχει και η έννοια του χρώματος (Παρασκευή 8/11, 22.00).

Τέλος, το μηνιαίο αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY HD «Στα φτερά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου» συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα με ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στα κατορθώματα των Ελλήνων αεροπόρων, που από τα μέσα του 1916 πολέμησαν με γενναιότητα στην βορειανατολική Ελλάδα (Κυριακή 10/11, 21.00).

 Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.