ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Δελής: «Παραμένει η ειδική ποινική μεταχείριση των υπουργών έναντι των πολιτών»

Για προσπάθεια να γίνει «λίφτινγκ στο πολιτικό σύστημα μέσω της αναθεώρησης άρθρου 86 του συντάγματος» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η σημερινή συνεδρίαση αφαιρούσε άρθρα που σχετίζονται με την ευθύνη των υπουργών, τη δικαιοσύνη και της αποκαλούμενες ανεξάρτητες αρχές.

«Η θέση του ΚΚΕ είναι η πλήρης κατάργηση του άρθρου 86 και όχι μόνο της αποσβεστικής ημερομηνίας», τόνισε ο Γιάννης Δελής προσθέτοντας ότι «παραμένει η αρμοδιότητα στη Βουλή για να ασκήσει ποινική δίωξη σε μέλος της κυβέρνησης και αυτό συνιστά ειδική ποινική μεταχείριση των υπουργών έναντι των πολιτών».

Ο κ. Δελής ανέφερε, επίσης, ότι «το ΚΚΕ ζητά την κατάργηση της στρατιωτικής δικαιοσύνης. (...) Τα στρατοδικεία συνδέονται με τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας και με εκτελέσεις λαϊκών αγωνιστών».

Για τις Ανεξάρτητες Αρχές τόνισε ότι «δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τις αγωνίες του λαού. Ο σκοπός τους είναι η υπηρέτηση της στρατηγικής του κεφαλαίου», ενώ ανέφερε χρακτηριστικά ότι «η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν στάθηκε εμπόδιο στην ανεργία και τη φτώχεια», αλλά και ότι «η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων διευθύνει επιχειρησιακά την φοροεπιδρομή κατά του λαού».

Τέλος, για τα τοπικά δημοψηφίσματα επεσήμανε τον κίνδυνο να ενσωματωθούν και να αξιοποιηθούν για την προώθηση της κυρίαρχης πολιτικής και για την Τοπική Διοίκηση ανέφερε ότι «το ΚΚΕ επιδιώκει την συνταγματική κατοχύρωση της υποχρέωσης του κράτους να εξασφαλίζει τους αναγκαίους πόρους στους δήμους και τις περιφέρειες από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.