ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίσκεψη Χάρη Θεοχάρη στα Χανιά

«Δεν υπάρχει περίπτωση το προσφυγικό να δημιουργήσει θέμα στον τουρισμό»

Την άποψη ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το προσφυγικό - μεταναστευτικό δεν θα επηρεάσει τις τουριστικές περιοχές της χώρας, εξέφρασε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος συναντήθηκε στο Επιμελητήριο της πόλης με τουριστικούς φορείς των Χανίων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το μεταναστευτικό σε τουριστικές περιοχές, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το ζήτημα του μεταναστευτικού να δημιουργήσει θέμα στον τουρισμό μας. Για μένα όλη αυτή η συζήτηση δεν θα έπρεπε να γίνεται καν. Η εσωτερική αλληλεγγύη το να μοιραστούμε, δηλαδή, όλες οι περιοχές ένα εθνικό πρόβλημα θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Είμαστε ενιαία χώρα. Τα προβλήματα, όταν είναι σε εθνικό επίπεδο, πρέπει να μοιράζονται. Ειδικά όταν υπάρχει εθνικό σχέδιο, υπάρχουν συγκεκριμένες δράσεις και με την αυστηροποίηση της φύλαξης στα σύνορα και με την επιτάχυνση του ασύλου και με την διεθνοποίηση του προβλήματος και με τα κλειστά κέντρα. Συνεπώς υπάρχει μια συνεκτική πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζεται σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο».

Ο κ Θεοχάρης που συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, κάνοντας μια σύντομη αποτίμηση της τουριστικής χρονιάς εμφανίστηκε ικανοποιημένος, τονίζοντας ότι «η εικόνα συνολικά είναι θετική».

Μιλώντας στους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων, οι οποίοι προηγουμένως έθεσαν μια σειρά από θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, παρουσίασε τις γενικές αρχές για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μέσα από ένα στρατηγικό σχέδιο που, όπως είπε, «είναι ο οδικός χάρτης, ώστε να υπάρξει μια ανάπτυξη που να μας ταιριάζει και να γίνει απρόσκοπτα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.