ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επίθεση Γερουλάνου...

Διεκπεραιωτικό συνέδριο για την επιμήκυνση της θητείας της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ

Νέα επίθεση στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη εξαπολύει ο Παύλος Γερουλάνος, κατηγορώντας την ότι πραγματοποιεί ένα μη δημοκρατικό συνέδριο μόνο και μόνο για να παρατείνει τη θητεία της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην εφημερίδα ‘Καρφίτσα’, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει την πεποίθησή του ότι τα κόμματα έχουν πάψει να έχουν όραμα, να υπηρετούν αξίες και να λογοδοτούν στον πολίτη, καθιστώντας ουσιαστικά την σχέση τους με την κοινωνία ευκαιριακή. «Αυτό αφήνει έναν τεράστιο χώρο στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα να εκφράσει κάτι διαφορετικό, κάτι νέο. Μία νέα πρόταση για την Ελλάδα και τους Έλληνες», λέει, κατηγορώντας την Χαριλάου Τρικούπη ότι «αντί γι’ αυτό όμως, στο επικείμενο συνέδριο το μόνο που μας ζητείται είναι η διεκπεραίωση της επιμήκυνσης της θητείας της ηγεσίας. Χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς δυνατότητα διάλογου για το όραμα, τις θέσεις και τις προτάσεις μας». Στην πραγματικότητα, σημειώνει πως αντί να ανοίγουν το κόμμα στην κοινωνία, επιχειρούν να το μετατρέψουν σε ένα κόμμα ενός προσώπου και διερωτάται «πόσο ακόμα πιστεύει η ηγεσία ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να μας κοιτάζει να κοιτάμε τους εαυτούς μας».

Εκτιμώντας ότι στο κόμμα του υπάρχει πλέον θέμα εκπροσώπησης της κοινωνίας και πως ο κόσμος απομακρύνεται διότι δεν νοιώθει ότι υπάρχει λόγος να συμμετέχει, ο Παύλος Γερουλάνος καταφέρεται εναντίον της πρακτικής να λαμβάνονται οι αποφάσεις σε συρρικνωμένα όργανα και ζητά η Χαριλάου Τρικούπη να απευθυνθεί στον κόσμο της και να τον φέρει πίσω. «Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα σαν κόμμα να ακούμε ακόμα και τις σκληρές αλήθειες», λέει, τονίζοντας ότι μόνο με ανοίγματα στην κοινωνία και με ουσιαστικό όραμα μπορεί το κόμμα να επανακάμψει και πάντως «όχι με συνέδρια με διορισμένους σύνεδρους». «Προσωπικά, επιθυμώ και μάχομαι για μια ισχυρή σοσιαλιστική, ανθρωποκεντρική πολιτική δύναμη που θα αποτυπώσει ένα όραμα για το μέλλον αυτής της χώρας. Δεν βλέπω να διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή. Και γι’ αυτό μάχομαι», λέει, καταλογίζοντας στο Κίνημα Αλλαγής ότι αντί να ανοίξει διάλογο με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, γίνεται ολοένα και πιο εσωστρεφές, «κάτι που μοιραία και βαθμιαία θα το οδηγήσει στη συρρίκνωση», όπως προβλέπει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.