ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία

Διψήφια διαφορά στον Τζόνσον δίνουν νέες δημοσκοπήσεις - Ανοίγει η ψαλίδα από τους Εργατικούς

Το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον διατήρησε το προβάδισμα 12 εκατοστιαίων μονάδων έναντι των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση) την περασμένη εβδομάδα, υποδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρείας Deltapoll που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Mail on Sunday, χονδρικά έναν μήνα πριν από τις πρόωρες εκλογές.

Αμφότερα τα μεγάλα κόμματα αύξησαν κατά μία εκατοστιαία μονάδα τα ποσοστά τους, στο 41% και στο 29% αντίστοιχα, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες — στην τρίτη θέση, κατά τα ευρήματα της δημοσκόπησης — είδαν το δικό τους ποσοστό να αυξάνεται κατά 2 μονάδες, στο 16%.

Η δημοσκόπηση της Deltapoll είχε δείγμα 1.518 βρετανούς ενήλικους και διενεργήθηκε μεταξύ της 6ης και της 9ης Νοεμβρίου.

Άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας The Sunday Times, υποδεικνύει ότι οι Συντηρητικοί αυξάνουν το προβάδισμά τους έναντι των Εργατικών, στις 13 εκατοστιαίες μονάδες.

Κατ’ αυτήν την έρευνα, οι Τόρις διατήρησαν αμετάβλητο το ποσοστό τους στο 39% ενώ οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν απώλεσαν μία εκατοστιαία μονάδα πέφτοντας στο 26%. Και αυτή η δημοσκόπηση φέρει τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες να καταλαμβάνουν την τρίτη θέση, αυξάνοντας το ποσοστό τους κατά δύο μονάδες, στο 17%.

Η έρευνα της YouGov βασίστηκε σε δείγμα 1.598 βρετανών ενηλίκων και διενεργήθηκε την 7η και την 8η Νοεμβρίου.

Το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ενισχύθηκε έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας BMG που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Independent.

Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση, το ποσοστό των Συντηρητικών αυξήθηκε στο 37% από το 31% ένα μήνα νωρίτερα, ενώ οι Εργατικοί είδαν το ποσοστό τους να διαμορφώνεται στο 29% από το 26%. Η στήριξη για τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες μειώθηκε στο 16% από το 20%.

Η εταιρία δημοσκοπήσεων BMG διενήργησε τη δημοσκόπηση από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου σε δείγμα 1.504 Βρετανών ενηλίκων.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.