ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Δένδια

Εγκαινιάστηκε η επανέναρξη της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών

Την επανέναρξη «της αυτονόητης διαδικασίας», όπως τη χαρακτήρισε, της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, χαιρέτισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. «Στη λογική της κυβέρνησης Μητσοτάκη», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, «είναι κάτι το απολύτως απαραίτητο η έγκαιρη, τακτική και ουσιαστικά επιβεβλημένη ενημέρωση όσον αφορά τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής».

Επικαλούμενος τους στίχους του νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη, που αποτυπώνονται στο φόντο της αίθουσας του ΥΠΕΞ που φέρει το όνομά του και όπου θα γίνεται η τακτική ενημέρωση («κι όμως να λογαριάσουμε πώς προχωρούμε [...] κι όμως να λογαριάσουμε κατά πού προχωρούμε»), είπε πως αυτό είναι διαχρονικά ζητούμενο για το ελληνικό σύστημα. «Δηλαδή, να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε ένα πλαίσιο ομόνοιας και εθνικής συνεννόησης με τις κατανοητές διαφοροποιήσεις μας, αλλά πάντως μέσα στο πλαίσιο της ομόνοιας και της εθνικής συνεννόησης και των μακροπρόθεσμων στόχων της χώρας μας, πώς προχωράμε και κατά πού», διευκρίνισε.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «εισερχόμαστε σε μια ιδιαίτερα πολύπλοκη και γεμάτη περίοδο, κατά την οποία η αλληκατανόηση και η ορθή ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι κάτι το απολύτως απαραίτητο» και προσέθεσε ότι «για να επιτευχθεί αυτό το απολύτως απαραίτητο είναι πιο απαραίτητη η συνεργασία μαζί σας».

«Ευχαριστώ τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, που μας τιμά σήμερα με την παρουσία του και χωρίς τη στήριξη και την προτροπή του οποίου η επανέναρξη της χρήσιμης αυτής διαδικασίας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Η ενημέρωση και η διαχείριση της πληροφορίας στο περιβάλλον όπου κινούμαστε σήμερα έχει καταστεί ιδιαίτερα ένα απαιτητικό εγχείρημα», σημείωσε, από την πλευρά του, ξεκινώντας την ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Αναφερόμενος στην ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, ο κ. Γεννηματάς είπε πως θα γίνεται σε δεκαπενθήμερη ή εβδομαδιαία βάση ανάλογα με το πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών.
Μιλώντας για τη σχέση δημοσιογράφου και διπλωμάτη, είπε πως πρέπει να είναι συνεχής και αμφίδρομη, αλλά και μια ειλικρινής σχέση που θα βασίζεται στο σεβασμό των ιδαιτεροτήτων, των δυσκολιών και των απαιτήσεων των δύο αυτών μερών.

Απευθυνόμενος στους διπλωματικούς συντάκτες, ανέφερε πως προσβλέπει στη στενή συνεργασία, εμπλουτισμένη σε ένα ακόμη επίπεδο, αυτό της τακτικής ενημέρωσης από την αίθουσα Σεφέρη του υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.