ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστή για αρκετή ώρα η Πατησίων

Επεισόδια και συμπλοκές στην ΑΣΟΕΕ - Εισβολή των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο

Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), όπου περίπου 80 νεαρά άτομα συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, το οποίο παραμένει κλειστό μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου.

Λίγο νωρίτερα, ομάδα ατόμων επιτέθηκε έξω από την ΑΣΟΕΕ με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να απωθήσουν τους νεαρούς.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές έως αυτήν την ώρα, ενώ παραμένει κλειστή η οδός Πατησίων.

Υπενθυμίζεται, ότι η αστυνομία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησε χθες το πρωί σε εσωτερικούς χώρους της ΑΣΟΕΕ, βρήκε, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, κουκούλες, μάρμαρα και πέτρες. Αυτοί οι χώροι αποτελούσαν ορμητήρια ατόμων για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Όλα ξεκίνησαν όταν νεαροί έφτασαν στη σχολή, η οποία είναι κλειστή μέχρι τις 17 Νοεμβρίου με απόφαση της Συγκλήτου και προσπάθησαν να την ανοίξουν και να μπουν μέσα. Μόλις έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς επικράτησε ένταση. Οι νεαροί επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που προσπάθησαν να τους απωθήσουν.

Φοιτητές που έχουν συγκεντρωθεί έξω από την ΑΣΟΕΕ δήλωναν ότι «τα ΜΑΤ κλείνουν τις σχολές» και ότι η αστυνομία δεν αφήνει τους φοιτητές να κάνουν μάθημα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.