ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φασολάδα με μπέικον και πατάτες

Μία εξαιρετική συνταγή για φασολάδα με μπέικον και πατάτες.

Υλικά

  • 300 γρ. μπέικον, χοντροκομμένο σε κύβους
  • 500 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • 2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομματιά
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, χοντροκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει από το περιττό λάδι και αφήνουμε στην άκρη.

Κρατάμε 1 κ.σ. από το λίπος του μπέικον και πετάμε το υπόλοιπο.

Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει και αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Επιστρέφουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη 1 κ.σ. από το λίπος του μπέικον, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το σέλινο, το φύλλο δάφνης, το ζωμό κότας, τα φασόλια, τις πατάτες και το μπέικον, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

Αλατοπιπερώνουμε, αφαιρούμε το κλωνάρι σέλινο, το φύλλο δάφνης και προσθέτουμε τις ντομάτες.

Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.