ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φιλέτο λαβράκι με λεμονάτες πατάτες φούρνου και σάλτσα πάπρικας

Μία εξαιρετική συνταγή για φιλέτο λαβράκι με λεμονάτες πατάτες φούρνου και σάλτσα πάπρικας.

Υλικά

Για τις πατάτες:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι, χυμό
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1/3 κ.γ. πιπέρι κόκκινο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 5 πατάτες, μέτριες, κομμένες κυδωνάτες

Για τη σάλτσα πάπρικας:

  • 2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1 ώριμη ντομάτα, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο + 1/3 φλ. για το μούλτι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για τα λαβράκια:

  • 4 λαβράκια (300 γρ. / λαβράκι), καθαρισμένα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. αλάτι, χοντρό
  • μικρά φύλλα παντζαριού, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Για τις πατάτες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τη σκόνη σκόρδου, το κόκκινο πιπέρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα ταψί ρίχνουμε τις πατάτες, τις περιχύνουμε με το μείγμα και ανακατεύουμε με τα χέρια, φροντίζοντας να πάει παντού.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά.

Για τη σάλτσα πάπρικας:

Εντωμεταξύ σε ένα μικρό ταψί βάζουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, την ντομάτα και το σκόρδο, ρίχνουμε το μπούκοβο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ραντίζουμε με  1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Τοποθετούμε και αυτό το ταψί στον φούρνο μαζί με τις πατάτες και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και όπως είναι ζεστά τα λαχανικά, τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα μούλτι.

Χτυπάμε προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, μέχρι να πάρουμε μια παχύρευστη αλοιφή, με βελούδινη υφή.

Δοκιμάζουμε, και αν χρειαστεί, αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.

Για τα λαβράκια:

Φιλετάρουμε τα λαβράκια και τα αλατοπιπερώνουμε.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, μέχρι να κάψει καλά.

Ρίχνουμε τα λαβράκια και τηγανίζουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε τα ψάρια από το τηγάνι, τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε για 1 λεπτό.

Σερβίρουμε τα λαβράκια με τις πατάτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα πάπρικας.

Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και γαρνίρουμε με μικρά φύλλα παντζαριού.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.