ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρά άλλα πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας

Φονικός σεισμός την Αλβανία: Μητέρα θάφτηκε αγκαλιά με τα δίδυμα μωράκια της

Θλίψη και βαρύ πένθος κυριαρχεί σε ολόκληρη την Αλβανία, μετά το φονικό «χτύπημα» του Εγκέλαδου, μεγέθους 6,4 Ρίχτερ. Η οσμή της απώλειας έντονη, όπως και η οδύνη που «σβήνει» κάθε προσδοκία. Όσο περνούν οι ώρες το δράμα κορυφώνεται, με τον αριθμό των νεκρών να έχει εκτοξευθεί πλέον στους 47.

Οι τραγικές ιστορίες πίσω από τη σεισμική δόνηση είναι πια πολλές και συνάμα συγκλονιστικές: μέσα σε λίγα λεπτά οικογένειες ξεκληρίστηκαν, περιουσίες χάθηκαν, χαμόγελα έσβησαν.

Στο παζλ της τραγωδίας έρχεται να προστεθεί και η ιστορία εννιαμελούς οικογένειας στην Κνέτα του Δυρραχίου, όταν από τη δόνηση σκοτώθηκαν τα οκτώ της μέλη. Μοναδικός επιζών ένας 17χρονος ο οποίος καλείται να αντικρίσει τη βίαιη πραγματικότητα που τον περιμένει...

Σοκάρει το γεγονός ότι η 32χρονη μητέρα της οικογένειας βρέθηκε νεκρή αγκαλιά με τα δίδυμα παιδιά της, τα οποία ήταν μόλις δύο ετών, ενώ η 12χρονη κόρη της βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι. Ο μοναδικός επιζών της οικογένειας είναι ο 17χρονος γιος καθώς νεκροί βρέθηκαν ο πατέρας, η γιαγιά, η 8χρονη κόρη, η 22χρονη αδελφή της άτυχης 32χρονης.

Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα συνεχίζει να πρωτοστατεί σε ό,τι αφορά τη συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο αλβανικό λαό: στο αεροδρόμιο των Τιράνων έφθασαν δύο κινητά μαγειρεία του ελληνικού στρατού.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Διρράχιο και Θουμάν.

Περισσότερες από 260 πολυκατοικίες και περισσότερα από 1.600 σπίτια που δέχτηκαν σοβαρές ζημιές ή κρίνονται ακατοίκητα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.