ΕΛΛΑΔΑ

Η αμερικανική πρεσβεία στον Λίβανο ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει το λαϊκό κίνημα διαμαρτυρίας

Η αμερικανική πρεσβεία στον Λίβανο ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει το λαϊκό κίνημα διαμαρτυρίας κατά της εξουσίας που κατηγορείται για διαφθορά και συγκλονίζει την χώρα εδώ και έναν μήνα.

«Υποστηρίζουμε το λιβανικό λαό στις ειρηνικές διαδηλώσεις και τις εκδηλώσεις εθνικής ενότητας», γράφει η αμερικανική πρεσβεία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ο Λίβανος συγκλονίζεται από τις 17 Οκτωβρίου από κίνημα αμφισβήτησης του συνόλου της ηγετικής τάξης, που κατηγορείται για διαφθορά και ανεπάρκεια σε μία συγκυρία οξυμένης οικονομικής κρίσης.

Το λαϊκό αυτό κίνημα προκάλεσε την παραίτηση, στις 29 Οκτωβρίου, του πρωθυπουργού Σάαντ Χαρίρι, όμως οι διαδικασίες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης δεν έχει προχωρήσει.

Αύριο μαζικές διαδηλώσεις οργανώνονται σε πολλές πόλεις του Λιβάνου για να διατηρηθεί η πίεση προς την ηγεσία.

Σήμερα, μία πρωτοβουλία που ονομάσθηκε «λεωφορείο της επανάστασης» διέτρεξε τον Λίβανο από τον βορρά στον νότο.

Ξεκινώντας το πρωί από την περιοχή του Ακάρ στον βορρά, το λεωφορείο έφθασε νωρίς το βράδυ στην Σιδώνα στον νότο.

Η πρωτοβουλία είχε ως συμβολικό στόχο, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, να σπάσει τους γεωγραφικούς και θρησκευτικούς φραγμούς ανάμεσα στους Λιβανέζους και να ξεπεράσει το συλλογικό τραύμα του εμφυλίου πολέμου (1975-1990), ο οποίος ξεκίνησε με το γάζωμα ενός λεωφορείου με σφαίρες, πράξη που έγινε σύμβολο σύγκρουσης και διαίρεσης των κοινοτήτων της χώρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.