ΚΟΣΜΟΣ

Η Apple στις εφαρμογές της εμφανίζει την Κριμαία ως ρωσική, αλλά μόνο... για τους Ρώσους χρήστες!

Η Apple έκανε σε μεγάλο βαθμό το χατήρι της Ρωσίας και παρουσιάζει πλέον την Κριμαία ως τμήμα του ρωσικού εδάφους στις εφαρμογές της! Αλλά μόνο για τους χρήστες εντός της Ρωσίας και όχι για όλο τον κόσμο!

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία τον Μάρτιο του 2014, προκαλώντας σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις. Στην πλειονότητά της η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση και έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας για αυτή την κίνηση. Εδώ και μήνες, η Κάτω Βουλή της Ρωσίας ήταν σε συζητήσεις με την Αpple για το θέμα, ενώ προειδοποιώντας την εταιρεία ότι το να εμφανίζει στις εφαρμογές της την Κριμαία ως ουκρανικό έδαφος αποτελεί παραβίαση της ρωσικής νομοθεσίας.

Πλέον, η Κριμαία εμφανίζεται ως ρωσική περιοχή στις εφαρμογές της Αpple για τους χάρτες (Maps) και τον καιρό (Weather). Ομως, αυτό ισχύει μόνο για κινητά που χρησιμοποιούν τη ρωσική έκδοση του App Store της Apple.

Για τους χρήστες του υπόλοιπου πλανήτη, η Κριμαία εμφανίζεται στις εφαρμογές ως χερσόνησος που δεν ανήκει ούτε στη Ρωσία, ούτε στην Ουκρανία. Το ίδιο ισχύει και για την εφαρμογή της Google για τους χάρτες, στους οποίους η Κριμαία εμφανίζεται ως περιοχή που δεν ανήκει σε καμία χώρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.