ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Super League 1

Οι λεπτομέρειες για το φετινό πρωτάθλημα

Όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος της Super League 1, την ανάδειξη του πρωταθλητή, αλλά και των ομάδων που θα υποβιβαστούν έδωσε η διοργανώτρια αρχή.

Συγκεκριμένα, η κανονική περίοδος θα διαρκέσει 26 αγωνιστικές και μετά από αυτές οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ: αυτές που κατέλαβαν μέχρι την έκτη θέση, όπου θα συμμετέχουν για την ανάδειξη του πρωταθλητή (play offs) και αυτές που βρίσκονται από την έβδομη έως και τη 14η θέση, διεκδικώντας την παραμονή τους στην Super League 1 (play outs).

Τα play offs θα διεξαχθούν σε 10 αγωνιστικές, δηλαδή δύο γύρους των πέντε αγωνιστικών, όπου οι ομάδες θα ξεκινήσουν με τους βαθμούς που είχαν από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Από εκεί θα βγει ο φετινός πρωταθλητής.

Από την άλλη, τα play outs θα διαρκέσουν επτά αγωνιστικές, δηλαδή έναν μόνο γύρο με τους αγώνες να βγαίνουν από κλήρωση. Αβαντάζ θα έχουν οι ΠΑΕ που κατέλαβαν τις θέσεις από 7 έως 10, καθώς θα αγωνιστούν τέσσερις φορές στην έδρα τους και τρεις εκτός. Σε ότι αφορά τη βαθμολογία, οι ομάδες θα ξεκινήσουν με τη βαθμολογία που είχαν συγκεντρώσει στην κανονική διάρκεια.

Τέλος, τονίζεται πως σε περίπτωση ισοβαθμίας θα ισχύσουν τα εξής:

Αν στη βαθμολογία προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για αυτές συντάσσεται νέος, βοηθητικός πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

Σε περίπτωση που εξακολουθεί να υπάρχει νέα ισοβαθμία ομάδων, θα ισχύσει το κριτήριο της διαφοράς τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος.

Αν προκύψει και νέα ισοβαθμία ομάδων, τότε συντάσσεται νέος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.