ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Τζανακόπουλος για την προανακριτική της Novartis

«Είμαστε μέλη της Επιτροπής, δεν έχουμε αντικατασταθεί από τον πρόεδρό μας»

Δίχως να αποκλείσει την παρουσία του ίδιου και του Παύλου Πολάκη στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, εξηγώντας ότι «είμαστε μέλη της Επιτροπής, δεν έχουμε αντικατασταθεί από τον πρόεδρό μας».

«Το ζητούμενο για εμάς είναι πρώτον η υπεράσπιση της συνταγματικής νομιμότητας -η απόφαση εξαίρεσης μας είναι ανυπόστατη και δεν υφίσταται καν στο νομικό σύμπαν- και δεύτερον δεν πρέπει να δοθεί απολύτως πρόσχημα στη ΝΔ, ώστε να συνεχίσει να παρακωλύει και να εμποδίσει τη λειτουργία της Επιτροπής... Σταθμίζοντας αυτές τις δυο αρχές, στη βάση των όποιων πορευτήκαμε και τις προηγούμενες εβδομάδες θα καθορίσουμε τη στάση μας», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Μίλησε κανείς για αποχώρηση; Είμαστε μέλη της Επιτροπής, δεν έχουμε αντικατασταθεί από τον πρόεδρό μας, και θα επιλέγουμε εμείς τον τρόπο που θα εκπροσωπούμε την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εν όψει της τρίτης απόπειρας συνεδρίασης που θα γίνει το απόγευμα και πρόσθεσε: «Ο κ. Φρουζής (πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas) έπρεπε να είχε καταθέσει τρεις εβδομάδες πριν, αλλά δεν έγινε με ευθύνη της ΝΔ, που επέλεξε, αντί να εξετάσει τον κ. Φρουζή, να ανοίξει θέμα, παρανόμως και αντισυνταγματικά, για την εξαίρεσή μας», είπε και τόνισε ότι η ΝΔ το έκανε αυτό για να καθυστερήσει την εξέταση και γιατί γνωρίζει ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί σε φιάσκο δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχεία περί σκευωρίας.

Οπως επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος, για το αίτημα εξαίρεσης του κ. Παπαγγελόπουλου η Νέα Δημοκρατία είχε συγκεκριμένο σκεπτικό στη βάση του οποίου εξαίρεσε τον ίδιο και τον κ. Πολάκη, και με βάση το σκεπτικό αυτό θα πρέπει να εξαιρεθούν και άλλα τέσσερα, πέντε, οχτώ ή 15 μέλη της ΝΔ, ανεξαρτήτως της νομικής άποψης του ΣΥΡΙΖΑ.
Τζανακόπουλος: Η ΝΔ επιλεγεί αντί να προχωρήσει την έρευνα, κάνει αντιπερισπασμούς

«Δεν έχουμε κληθεί ως μάρτυρες. Ας κληθούμε πρώτα και θα απαντήσω μετά», απάντησε όταν ρωτήθηκε για το εάν θα προσέλθει ως μάρτυρας στην Προανακριτική.

«Η ΝΔ επιλεγεί αντί να προχωρήσει την έρευνα και για να μην οδηγηθεί σε φιάσκο επειδή ξέρει ότι δεν υπάρχει στοιχειό περί σκευωρίας να φτιάξει επικοινωνιακές κατασκευές για να κάνει αντιπερισπασμούς» επισήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, περί φασιστικών πρακτικών από τον ίδιο και τον Παύλο Πολάκη είπε ότι «αν κάποιος έχει επαφή σχέση συναγελάζεται με ακροδεξιούς έχει υπάρξει και παραμένει ακροδεξιός και ιδεολογικά συγγενής με τη ΝΔ είναι ο κ. Γεωργιάδης».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.