ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συνδυάζει βουνό και θάλασσα

Ήπειρος, ο ιδανικός τόπος για εναλλακτικό τουρισμό!

Η Ήπειρος συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Πέρυσι δέχτηκε συνολικά πάνω από 1 εκατομμύριο τουρίστες και μπορεί να διεκδικεί επάξια τουρισμό 12 μήνες το χρόνο, όπως αναφέρει ο κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας, περιφερειακός σύμβουλος και στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM", ο κ.Γκαρτζονίκας, επεσήμανε ότι "η Ήπειρος είναι ο ιδανικός τόπος εναλλακτικού τουρισμού με "ναυαρχίδα" της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης τον πεζοπορικό τουρισμό. Όπως τόνισε, γίνεται μια σημαντική προσπάθεια τα τελευταία 4 χρόνια για την ανάδειξη των μονοπατιών της Ηπείρου. "Το Epirus trail είναι μια πολυσύνθετη και ουσιαστική δράση, όπου ενώνουμε τα μονοπάτια της Ηπείρου και δημιουργούμε το αφήγημα που κουμπώνει με την ιστορία, τη γαστρονομία και την παράδοση", σημείωσε.

"Ήδη είμαστε στη φάση ολοκλήρωσης μιας διαδρομής 200 χλμ που αφορά συνολική διαδρομή 370 χλμ, η οποία αρχίζει από τα Βόρεια της Ηπείρου και διασχίζει ενδιαφέρουσες περιοχές, περνάει από τις εκβολές μεγάλων ποταμών όπως ο Βοϊδομάτης και ο Αώος προχωρά προς το Μέτσοβο και μετά στην Άρτα. Στη δεύτερη φάση θα γίνουν κάθετες διαδρομές που θα ενώνουν τα μονοπάτια στους νομούς της Άρτας, της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας", επεσήμανε. "Γίνονται καθαρισμοί, σημάνσεις και αντίστοιχα έχει δημιουργηθεί σχετική εφαρμογή, για να μπορεί ο ταξιδιώτης να έχει όσες πληροφορίες χρειάζεται για τη διανομή και την ασφάλειά του", είπε ο κ.Γκαρτζονίκας. "Το τελικό στάδιο αφορά την πιστοποίηση, την οποία στοχεύουμε να έχουμε ολοκληρώσει στα επόμενα δύο χρόνια", πρόσθεσε.

"Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο είδος τουρισμού. Σκεφτείτε άλλωστε, πως ήδη στη χώρα μας γίνονται σχεδόν 20 αγώνες ορεινού τρεξίματος κάθε μήνα", επισημαίνει ο κ. Γκαρτζονίκας και προσθέτει: "Η βελτίωση των υποδομών, οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, σε συνδυασμό με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, από τις βραβευμένες ακρογιαλιές στην Πάργα, την Πρέζεβα και τα Σύβοτα μέχρι τη δεύτερη κορυφή της Ελλάδας, τον Σμόλικα και όλα αυτά σε συνάρτηση με τη φημισμένη Ηπειρώτικη φιλοξενία, έχουν συντελέσει στην ολοένα αυξανόμενη τουριστική κίνηση και στην καθιέρωση του προορισμού "Ήπειρος", ως έναν ποιοτικό στόχο για τον μελλοντικό φιλοξενούμενό μας".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.