ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση

Κεγκέρογλου για προσφυγικό: «Οι ένοπλες δυνάμεις μετατρέπονται σε εργολάβο»

Ερωτήματα αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να αναθέσει τη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού στο υπουργείο Άμυνας, θέτει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Μιλώντας στον Alpha 98,9 ο κ. Κεγκέρογλου σημείωσε ότι προκύπτουν ερωτήματα για ποιο λόγο η κυβέρνηση έκανε την επιλογή να μεταφέρει τη διαχείριση του μεταναστευτικού από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο Άμυνας. «Έχουμε ερωτήματα και διαφορετικές απόψεις σε πολλά. Οι πολίτες μου λένε η μεταναστευτική πολιτική στο υπουργείο Προστασίας δεν είναι; Την ανέθεσε τώρα στο Άμυνας; Τον χάσαμε τον Κουμουτσάκο. Θα παίρνει τσάμπα το μηνιάτικο ως αναπληρωτής υπουργός; Το λέω συμβολικά», είπε ο κ. Κεγκέρογλου.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ έθεσε ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο Άμυνας θα εμπλέκεται στο προσφυγικό. «Αν ήταν να κάνει μόνο την κατασκευή, τότε στη συνέντευξη δεν θα αναφέρονταν στις διαδικασίες. Αναφέρθηκε σε όλες τις διαδικασίες, που σημαίνει ότι το σύνολο της πολιτικής για τα κλειστά κέντρα πάει στο υπουργείο Άμυνας και αυτό θέτει και άλλα ζητήματα. Τελικά θα ασχολούνται στα νησιά με τα κέντρα όλες οι δομές οι στρατιωτικές ή θα κάνουν διευκόλυνση με κατασκευή και από εκεί και πέρα θα σταματήσουν. Αλλάζει ο χαρακτήρας των ενόπλων δυνάμεων. Θα είναι εργολάβος οι ένοπλες δυνάμεις».

Κεγκέρογλου: Στρατηγική επιλογή η συμπόρευση ΠΑΣΟΚ με ΚΙΝΑΛ

Αναφορικά με τις διαδικασίες για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κεγκέρογλου σημείωσε ότι έχει παρθεί μια στρατηγική απόφαση για συμπόρευση του ΚΙΝΑΛ με το ΠΑΣΟΚ. «Το ΚΙΝΑΛ είναι στρατηγική μας επιλογή, ενιαία οργάνωση και μαζί δουλεύουμε για τους κοινούς στόχους. Το καταστατικό θα προσαρμοστεί σε αυτή τη λειτουργία, όχι μόνο για να κρατηθεί ζωντανό το ΠΑΣΟΚ, αλλά για να είναι πρωταγωνιστής μέσα στο ΚΙΝΑΛ, στις εξελίξεις», τόνισε.

Η πρόταση της ΝΔ για ΠτΔ ευτελίζει τον θεσμό

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Κεγκέρογλου σημείωσε ότι η διάταξη που προτείνει η κυβέρνηση ευτελίζει τον θεσμό του Προέδρου. « Πρέπει να πιεστεί η ΝΔ και να αποσύρει τη διάταξη. Δεν μπορεί ο ΠτΔ να βγαίνει με 120. Η κ. Γεννηματά είναι μάχιμος πολιτικός… Εμείς σε αυτή τη φάση δεχόμαστε τη διαδικασία του Συντάγματος για να μην εξευτελιστεί ο θεσμός και σας λέω ότι κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα δεχτεί να είναι ΠτΔ με μειωμένη πλειοψηφία, κάτω των 151».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.