ΚΟΣΜΟΣ

Ο υπουργός Άμυνας υπέβαλε την παραίτησή του

Κολομβία: Στρατιώτες σκότωσαν 8 παιδιά σε εκκαθαριστική επιχείρηση

Ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας Γκιγιέρμο Μποτέρο ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως υπέβαλε την παραίτησή του, μετά τις αποκαλύψεις για το θάνατο 8 παιδιών κατά τη διάρκεια μιας «εκκαθαριστικής επιχείρησης» όπως είπε, σε καταυλισμό που έμεναν πρώην αντάρτες των FARC – EP, αλλά και μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η απόπειρα συγκάλυψης των δολοφονιών.

Ο Μποτέρο έδωσε το πράσινο φως για την αεροπορική επιδρομή στον καταυλισμό, με το πρόσχημα ότι σε αυτόν βρίσκονταν ένας ή δύο μέλη των επανενεργοποιημένων FARC - EP.

Αρχικά οι ένοπλες δυνάμεις της Κολομβίας έσπευσαν να αποδώσουν τη δολοφονία των παιδιών σε ενέργεια των FARC, όμως μετά την κατακραυγή καθώς τα παιδιά και οι ενήλικες σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό, ο Μποτέρο έσπευσε να δηλώσει ότι η επιχείρηση αυτή ήταν νόμιμη και ότι οι ένοπλες δυνάμεις δεν γνώριζαν ότι βρίσκονταν ανήλικοι στον καταυλισμό ο οποίος στοχοθετήθηκε.

«Είναι καθήκον μου ως υπουργός να κάνω σωστή ανάγνωση του πολιτικού κλίματος και γι’ αυτό αποφάσισα να υποβάλω την παραίτησή μου», ανέφερε ο Μποτέρο σε επιστολή του που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του υπουργείου Άμυνας στο Twitter.

Η παραίτηση Μποτέρο ήρθε τη στιγμή που κόμματα που τον είχαν υποστηρίξει στο παρελθόν ξεκαθάρισαν πως σκόπευαν να ταχθούν υπέρ σε ενδεχόμενη διαδικασία ψήφου δυσπιστίας στο πρόσωπό του, κάτι που θα υποχρέωνε τον πρόεδρο Ντούκε, ο οποίος ανήκει στην δεξιά, να τον απομακρύνει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.